Επιστρέφουν στο Άσυλο Ανιάτων οι 5 απολυμένοι

0

Επιστρέφουν στην εργασία τους οι 5 απολυμένοι εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» με προσωρινή διαταγή το Πρωτοδικείου Καλαμάτας. H υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα 13/7/2020 και η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 14/7/20. Και οι 5, είναι μέλη του ΔΣ, του νεοϊδρυθέντος σωματείου και απολύθηκαν επειδή πρωτοστάτησαν για την ίδρυση του.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», αναφέρει:

«Με προσωρινή διαταγή το πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαίωσε τον μακρόχρονο αγώνα μας για την επαναπρόσληψη των 5 απολυμένων εργαζομένων από το Άσυλο Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”. Οι κινητοποιήσεις των σωματείων του Νομού, ευαισθητοποίησαν την κοινωνία πού μας συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα και δημιούργησαν θετικό κλίμα, ώστε να έχουμε δικαίωση μέσω της δικαστικής οδού και να επανέλθουν στην δουλειά τους από αύριο οι απολυμένοι».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», αντιπροσωπείες από Σωματεία της Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια, την ώρα πού εκδικάζονταν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη τους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.