Επιστρέφουν για μια βραδιά στο…“Κολέγιο” και τις… “Φυλακές”

0

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ

Για ένα βράδυ επιστρέφουν οι θρυλικές “Ροζαλίες”, οι τρόφιμοι των “Φυλακών”, οι απόφοιτοι του “Κολεγίου”, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου όλων των ετών που έκατσαν στα θρανία του… θρυλικού κτηρίου των “Σχολών Παπαφλέσσα”, στη γωνία των οδών Φαρών και Κρήτης.

“Για ένα και μόνο βράδυ, επιστρέφουμε εκεί που ξεκίνησαν όλα”, αναφέρουν δε ανακοίνωσή του οι διοργανωτές, συμπληρώνοντας: “Σάββατο 25 Αυγούστου στις 20:00 στην αυλή του παλιού μας 1ου Γυμνασίου/1ου Λυκείου, νυν Κτήριο ΕτΑΠ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πρώην Σχολή Παπαφλέσσα, Φαρών και Κρήτης”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα: “Συντροφιά τους δάσκαλοι και καθηγητές, happening και live, εκθέσεις  φωτογραφίας και επετειακές εκδόσεις, ποτά, στιγμές και παλιές αναμνήσεις από τα μαθητικά τα χρόνια, που δεν τα αλλάζουμε με τίποτα.

Στόχος μας είναι εκτός από την συνάντηση παλιών φίλων και συμμαθητών, μια ουσιαστική συζήτηση για την επανάχρηση και επαναξιοποίηση ενός σπουδαίου χώρου, ενός κτηρίου που στέγασε για χρόνια τη νιότη μας, τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας”.

 

Πρόκειται για μια διοργάνωση του “Καλαμάτα 2030” και της ΕτΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων, με την συμμετοχή του Διαύλου Καινοτομίας “Σπόρος” και του Σχολείου Τουρισμού.

Η Κίνηση Πολιτών «Καλαμάτα 2030″

Η Κίνηση Πολιτών “Καλαμάτα 2030”, (http://www.kalamata2030.gr), σε μια σύντομη αυτοπαρουσίασή της αναφέρει:

«Είμαστε σίγουροι ότι η δύναμη της Καλαμάτας είναι οι άνθρωποι της, προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την επιστημονική, επαγγελματική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους. Πιστεύουμε ότι το αύριο της πόλης ανήκει στην συνέργεια των πιο ικανών και άξιων δημιουργικών δυνάμεων της, με κοινό στόχο μια Καλαμάτα ευτυχισμένη, ανθρώπινη και βιώσιμη.

Μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε σε κοινωφελείς δράσεις και σε κοινωνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, ώστε η Καλαμάτα να γίνει το 2030 η περιοχή που ονειρευόμαστε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας: μια πόλη πρότυπο με ιδανικά τον πολιτισμό και την παιδεία».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.