Επιστολή Μπούζα σε ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε καλλιέργειες

0

«Την άμεση καταγραφή και ενημέρωσή σας για το μέγεθος της ζημιάς, ακολουθώντας τη διαδικασία του επείγοντος και της επιλογής της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων» ζητά η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, σχετικά με τις «εκτεταμένες  καταστροφές από χαλαζόπτωση σε διάφορες καλλιέργειες στο Δήμο Τριφυλίας – ευρύτερη περιοχή Γαργαλιάνων».

Η επιστολή της κας Μπούζα, προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

«κ. Πρόεδρε,
Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το βράδυ της 30-3-2021 την Τριφυλία και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή  Γαργαλιάνων ( Αγία Κυριακή, Βρωμονέρι, Λαγκούβαρδο, Μαραθόπολη, Κάναλο κλπ) και προξένησε σοβαρές ζημιές και καταστροφές σε πολλά στρέμματα υπαίθριων καλλιεργειών (πρώιμες πατάτες, πρώιμα καρπούζια), εσπεριδοειδή, αλλά και σε μεγάλο αριθμό στρεμμάτων ελαιοκαλλιεργειών, απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών του Οργανισμού, του οποίου προΐσταστε.

Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” στη Μεσσηνία και έχοντας λάβει γνώση της μεγάλης καταστροφής, αλλά και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Τριφυλίας, λίγο μάλιστα πριν τη συγκομιδή ορισμένων καλλιεργειών, παρακαλώ για την άμεση καταγραφή και ενημέρωσή σας για το μέγεθος της ζημιάς, ακολουθώντας τη διαδικασία του επείγοντος και της επιλογής της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων.

Η χρονική συγκυρία λόγω της μεγάλης υγειονομικής κρίσης στην πατρίδα μας και των σοβαρών προβλημάτων διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, που αυτή έχει επιφέρει, επιβάλλει την ακολουθία ευέλικτων διαδικασιών, άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων και εξεύρεσης τρόπου αποζημίωσης επί των τελικών καταστροφών στην ελαιοκαλλιέργεια η οποία αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην ανθοφορία, ύστερα φυσικά από την ανάλογη αποτύπωση της ζημιάς. 

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, διότι στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, δεν χωρεί κανενός είδους γραφειοκρατική αγκύλωση. Άλλωστε χρέος όλων μας είναι να είμαστε δίπλα στον παραγωγικό, δραστήριο και ιδιαίτερα δημιουργικό κόσμο της παραγωγής.

Μετά τιμής

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.