Επιμένουν στα περί “μαύρου πολιτικού χρήματος”

0
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡ. ΜΑΝΤΑ

Επαναλαμβάνουν τα όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της μήνυσης του βουλευτή της Ν.Δ. Περ. Μαντά κατά του Πέτρου Τατούλη, για συκοφαντική δυσφήμιση, οι μάρτυρες υπεράσπισης, περιφερειακοί σύμβουλοι Απόστολος Παπαφωτίου Γιώργος Ρουμελιώτης.

Με κοινή δήλωσή τους επιμένουν ότι «είναι αληθές το γεγονός ότι ο κ. Μαντάς επισκέφτηκε το γραφείο του πρ. Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη προκειμένου να ζητήσει “μαύρο πολιτικό χρήμα” για συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης, κάτι το οποίο άλλωστε είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας, κάτι το οποίο τελικά απεδέχθη και το Δικαστήριο και έκρινε τον κ. Τατούλη αθώο».

Στην ίδια δήλωση οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι αναφέρουν: «Αντί λοιπόν ο κ. Βουλευτής και πρώην μέλος της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου”, να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από δύο πρώην συναδέλφους του για όλα όσα συκοφαντικά και δυσφημιστικά έχει δηλώσει σε βάρος μας, με προκλητική αλαζονεία που θεωρεί ότι ίσως την αντλεί από το αξίωμα του, μας προκαλεί με “έμμεσες απειλές”». 

Καλούν δε τον κ. Μαντά «να σταματήσει εδώ και τώρα την παραφιλολογία και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των Μεσσήνιων πολιτών».

Η κοινή δήλωση των περιφερειακών συμβουλών Απόστολου Παπαφωτίου και Γιώργου Ρουμελιώτη έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Μαντάς παρότι η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης ήταν ξεκάθαρη σχετικά με τα όσα καταθέσαμε στο Δικαστήριο, συνεχίζει την προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης, αφήνοντας μάλιστα ακόμα και τώρα υπονοούμενα εναντίον μας.

Δύο δικαστικές αποφάσεις αναφέρουν με σαφήνεια ότι καταθέσαμε την απόλυτη αλήθεια και κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο ίδιος ο κ. Εισαγγελέας ανέφερε πως είναι αληθές το γεγονός ότι ο κ. Μαντάς επισκέφτηκε το γραφείο του πρ. Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη προκειμένου να ζητήσει «μαύρο πολιτικό χρήμα» για συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης, κάτι το οποίο άλλωστε είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας, κάτι το οποίο τελικά απεδέχθη και το Δικαστήριο και έκρινε τον κ. Τατούλη αθώο.

Ο κ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην αγωνία του να μην κατηγορηθεί από το κόμμα του για την ανοίκεια και πολιτικά ανήθικη αυτή πράξη του, για να μην στιγματιστεί ως «κομιστής» μιντιακών συμφερόντων, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, διαστρεβλώνει την αλήθεια και παραποιεί τα πραγματικά γεγονότα.

Αντί λοιπόν ο κ. Βουλευτής και πρώην μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από δύο πρώην συναδέλφους του για όλα όσα συκοφαντικά και δυσφημιστικά έχει δηλώσει σε βάρος μας, με προκλητική αλαζονεία που θεωρεί ότι ίσως την αντλεί από το αξίωμα του, μας προκαλεί με «έμμεσες απειλές».  

Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα και στον ίδιο και στο κόμμα του και στους υποβολείς του: Όπως δεν δειλιάσαμε όταν ζήτησε σε βάρος μας ακόμα και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, για να μας εμποδίσει να πούμε την αλήθεια, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε σε όλα τα επίπεδα να λέμε την αλήθεια. Άλλωστε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του, έχουμε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Καλούμε τον κ. Μαντά να σταματήσει εδώ και τώρα την παραφιλολογία και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των Μεσσήνιων πολιτών γιατί ο τρόπος της πολιτικής συμπεριφοράς του, προσβάλει και το κόμμα του και τους ίδιους τους πολίτες που τον ψήφισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του κ. Τατούλη, οι προτεινόμενοι από τον κ. Μαντά, οι κ.κ. Νικόλαος Γόντικας (εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο), Αθανάσιος Λαγός, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία» Καλαμάτας.

30.6.2020

Απόστολος Παπαφωτίου
& Γιώργος Ρουμελιώτης».

  • Στη φωτό, ο δεύτερος από αριστερά ο Γ. Ρουμελιώτης και ο τελευταιος Απ. Παπαφωτίου, που συνυπογράφουν την δήλωση, χθες έξω από τα δικαστήρια της Τρίπολης, μετά την αθώωση του Π. Πατούλη, στη μήνυση του τέως Αντιπεριφερειάρχη και νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά εναντίον του, για συκοφαντική δυσφήμιση. Στην φωτογραφία και η τρίτη μάρτυρας υπεράσπισης η κα Ντίνα Νικολάκου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.