Επικρίσεις Πετράκου για απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

0

“Αντιδεοντολογική” και “απαράδεκτη” χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος “την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με τις ψήφους των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη, να ορίσει δικηγόρο με την εντολή μάλιστα να αντιπαρατεθεί στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Ευρώτα και οι φορείς της περιοχής για να ακυρωθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσια σε περιοχή Natura του Δήμου Ευρώτα”.

Καλεί δε “την Περιφερειακή Αρχή να δώσει εντολή στο δικηγόρο να μην εναντιωθεί στη προσφυγή του Δήμου Ευρώτα” και “να ακυρώσει τη σύμβαση ΣΔΙΤ και μαζί με τους Δήμους να προχωρήσουμε σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων”.

H σχετική δήλωση του κ. Πετράκου έχει ως εξής:

«Θεωρούμε άκρως αντιδεοντολογική και συνεπώς απαράδεκτη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τις ψήφους των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη, να ορίσει δικηγόρο με την εντολή μάλιστα να αντιπαρατεθεί στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Ευρώτα και οι φορείς της περιοχής για να ακυρωθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσια σε περιοχή Natura του Δήμου Ευρώτα!!!

Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο απαράδεκτη διότι γνωρίζουν καλά και ο κ. Νίκας και ο κ. Τατούλης ότι μία από τις «κόκκινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, ως γνωστόν, έχει απορρίψει τη χρηματοδότηση του έργου ΣΔΙΤ είναι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσια και  πάνω από όλα να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ !!! σε περιοχή Natura και μάλιστα πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα της μισής Λακωνίας. Το να επιμένει και η νέα περιφερειακή αρχή στη χωροθέτηση ιδιαίτερα του ΧΥΤΥ είναι και ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς του Δήμου Ευρώτα έχουν προσφύγει διότι είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι. Μία αστοχία θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή θα καταστρέψει τη ζωή στη μισή Λακωνία.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Περιφερειακή Αρχή να δώσει εντολή στο δικηγόρο να μην εναντιωθεί στη προσφυγή του Δήμου Ευρώτα. Και επιτέλους να ακυρώσει τη σύμβαση ΣΔΙΤ και μαζί με τους Δήμους να προχωρήσουμε σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.