Επικρίσεις Ντ. Νικολάκου κατά της Γ. Κοζομπόλη

0

Επικριτική στα όσα ανακοίνωσε η βουλευτής Μεσσηνίας τουη ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη για τη συνάντησή της με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελο για τα προβλήματα από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία είναι η δήλωση της Αντιπεριφερφειάρχου Ντίνας Νικολάκου.

Η κα Νικολάκου κατηγόρησε την κα Κοζομπόλη για καθυστερημένο ενδιαφέρον, ότι οικειοποιείται ενέργειες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και πως δημοσιοποιεί τις απόρρητες ημερομηνίες των ελέγχων των πυρηνελαιουργείων.

«Με την πράξη της αυτή είναι πολιτικά έκθετη, καθώς θα πρέπει να καταλάβει ότι η άσκηση πολιτικής απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και όχι λαϊκισμό και δημιουργία εντυπώσεων», αναφέρει η κα Νικολάκου.

Ειδικότερα, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας την ανακοίνωση της βουλευτού Μεσσηνίας κας Κοζομπόλη για τα πυρηνελαιουργεία, δήλωσε:

«Η βουλευτής Μεσσηνίας κα Κοζομπόλη προκειμένου να αποδείξει, έστω και καθυστερημένα, το ενδιαφέρον της για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας δημοσιοποίησε τη συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.

Είδαμε με έκπληξη ότι η κα Κοζομπόλη στην ανακοίνωσή της δημοσιοποιεί έγγραφο του Υπουργείου, το οποίο έχει προκύψει μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου και της Περιφέρειας, ώστε το Υπουργείο ως ο μόνος αρμόδιος φορέας να επανεξετάσει τα κριτήρια λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων με συγκεκριμένους δείκτες για όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το περιβάλλον.

Στην αγωνία της να επικοινωνήσει το ενδιαφέρον της η κα Κοζομπόλη δε δίστασε να δημοσιοποιήσει τις ημερομηνίες των ελέγχων των πυρηνελαιουργείων από το ΚΕΠΠΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί είναι απόρρητοι και ότι θα πρέπει να τηρείται απόλυτη εχεμύθεια. Οποιοσδήποτε δημοσιοποιεί τα στοιχεία αυτά έχει ευθύνες γιατί ουσιαστικά θέτει σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους.

Με την πράξη της αυτή είναι πολιτικά έκθετη, καθώς θα πρέπει να καταλάβει ότι η άσκηση πολιτικής απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και όχι λαϊκισμό και δημιουργία εντυπώσεων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.