Επερώτηση για το δρόμο Νέα Κορώνη – Χωματερό – Φοινικούντα

0

Τη βελτίωση διαδημοτικής οδού Νέα Κορώνη – Χωματερό – Φοινικούντα, ζητά με επερώτησή του που κατέθεσε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία” Θανάσης Πετράκος.

«Είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε στην προκήρυξη και χρηματοδότηση για την μελέτη και βελτίωση της συγκεκριμένης και αν ναι πότε και από ποιο πρόγραμμα;», ερωτά ο κ. Πετράκος, τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ Εμμ. Σκαντζό και τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Η επερώτηση έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Ο δρόμος που συνδέει τη Νέα Κορώνη (του Δήμου Μεσσήνης) με το Χωματερό, Καπλάνι, Ακριτοχώρι, Φοινικούντα (του Δήμου Πύλου – Νέστορος) βρίσκεται σε κακά χάλια. Ουσιαστικά και τυπικά έχει να γίνει οποιαδήποτε βελτίωση του  ασφαλτοτάπητα αλλά και τα αναγκαία τεχνικά έργα από την εποχή προ του «Καποδίστρια» όταν ήταν πρόεδρος της κοινότητας Φαλάνθης – Χωματερού ο αείμνηστος Απόστολος Κούκος.

Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι διαδημοτικός και διευκολύνει πολύ την πρόσβαση από την Καλαμάτα στην Φοινικούντα αλλά και στα ορεινά χωριά του Δήμου Πύλου – Νέστορος και επιπλέον είναι ο δρόμος για να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες στο σημαντικό αρχαιολογικό και εκκλησιαστικό μνημείο των Αγίων Θεοδώρων και της Παναγίας της Γριβιτσανής η ανακαίνιση του οποίου ολοκληρώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα μελέτη και χρηματοδότηση για τη βελτίωση της συγκεκριμένης οδού.

Σας ρωτώ λοιπόν: Είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε στην προκήρυξη και χρηματοδότηση για την μελέτη και βελτίωση της συγκεκριμένης και αν ναι πότε και από ποιο πρόγραμμα;

Καλαμάτα, 2 Δεκεμβρίου 2020

Ο επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Θανάσης Πετράκος»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.