Επεκτείνεται ο σκουπιδότοπος της “Μαραθόλακκας”!

0

Την επέκταση της επιβαρυμένης με τα απορρίμματα περιοχής της “Μαραθόλακκας”, στον Ταΰγετο, κατά 3 ακόμα στρέμματα, έναντι μισθώματος 1.000 € μηνιαίως, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά την χθεσινή (6/9/18) συνεδρίασή του.

Για υπερβολικό τίμημα ως προς τη μίσθωση της εν λόγω έκτασης έκανε λόγο ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης. Η απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο ήταν πως η αρχική προσφορά του μισθωτή ήταν πολύ μεγαλύτερη και μετά από διαπραγματεύσεις η δημοτική αρχή πέτυχε το χαμηλό αυτό μίσθωμα!

Η Δημοτική Αρχή για μία ακόμα φορά συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη “Μαραθόλακκα”, με τις περισσότερες παρατάξεις να ζητούν αναβολή του θέματος, λόγω έλλειψης βασικών στοιχείων από την εισήγηση (όπως το τοπογραφικό της έκτασης).

maratholakka_Vroxes 1

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος, είπε ότι είναι απαράδεκτο κάθε τόσο να καλείται το δημοτικό συμβούλιο να πάρει αποφάσεις που συντηρούν μια προβληματική κατάσταση και κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για αποτυχημένη πολιτική στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος καταψήφισε την πρόταση για μίσθωση της έκτασης και επέκταση της χωματερής, περιέγραψε ως τραγική την κατάσταση στην ”Μαραθόλακκα” με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή. Προειδοποίησε δε, ότι αρκεί μια δυνατή βροχή για να παρασυρθούν εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών και στραγγιδίων στην κοίτη του Νέδοντα.

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” (ο επικεφαλής της παράταξης απουσίαζε στο εξωτερικό), κατήγγειλαν την πολιτική της δημοτικής αρχής, αλλά “τηρώντας στάση ευθύνης”, όπως δήλωσαν, ψήφισαν “λευκό”.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρβελίου, Δημήτρης Μαραβάς, σημειώνοντας πως η υπομονή των κατοίκων των δύο χωριών έχει εξαντληθεί. Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό να μεγαλώνει συνεχώς μια χωματερή σε απόσταση 800 μέτρα από τα σπίτια του χωριού.

Επίσης, από πλευράς εργασιών εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • το 2ο πρωτόκολλο παραλαβής, που αφορά σε συμπληρωματική σύμβαση για τις «Εργασίες διαχείρισης ανεπεξέργαστων απορριμμάτων στο χώρο της Μαραθόλακκας», δηλαδή απορριμμάτων που είχαν συσσωρευθεί εκεί επί της περιόδου επεξεργασίας των απορριμμάτων από τον προηγούμενο ανάδοχο (επεξεργασία 1.026,996 τόνων απορριμμάτων)
  • το πρωτόκολλο παραλαβής παροχής υπηρεσιών μηχανημάτων (φορτωτή, εκσκαφέα και τσάπας) για διαμόρφωση χώρου Μαραθόλακκας
  • το πρωτόκολλο παραλαβής εργασιών πλυσίματος και απολύμανσης υπόγειων κάδων απορριμμάτων. Επισημαίνεται ότι τα λύματα από το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων διοχετεύονται σε ειδικό φορτηγό βυτίο του αναδόχου και μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.