Επανεμφάνιση Στ. Μπεχράκη στην παράταξη “Ανοιχτός Δήμος”

0
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Παρουσία του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Μπεχράκη που επανήλθε (με τον Γιάννη Θεοφιλόπουλο) -όπως είχαμε αποκαλύψει– στην παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τους υπόλοιπους 4 συμβούλους (Μαρία Βεργινάδη, Κώστα Γεωργακίλα, Σταμάτη Σταματόπουλο και Δημ. Φαββατά), μαζί με τους οποίους είχαν αποχωρίσει από τον συνδυασμό, έγινε από τον Μανώλη Μάκαρη, η παρουσίαση 5 ακόμα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Η παρουσίαση έγινε σήμερα (15/2/19) το μεσημέρι, από τον επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Μάκαρη, στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, στην αίθουσα «Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη».

Οι 5 νέοι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν από τον κ. Μάκαρη είναι οι εξής:

  • Αγγελή Μαρία, δικηγόρος
  • Καμαρινόπουλος Κώστας, πυροσβέστης
  • Μακρή Παναγιώτα, κομμώτρια
  • Παπακωνσταντίνου Μάριος, γεωπόνος
  • Ψυχογιάννης Νικηφόρος, αθλητής – φοιτητής στο τμήμα τουριστικών σπουδών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΚΑΡΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Μάκαρης κατά την παρουσίαση των 5 υποψηφίων, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ενώ κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις της Καλαμάτας να κάνουν έναν ειλικρινή διάλογο για τα προβλήματα της πόλης, λέγοντας: “Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να απουσιάζουν τα προβλήματα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, να απουσιάζουν εντελώς από τα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων επίσης η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, το θέμα της λυματολάσπης, η αντιπλημμυρική προστασία. Είναι σημαντικά θέματα για τα οποία πρέπει όλοι να πάρουν θέση. Εμείς, η παράταξή μας, πιστεύει στο διάλογο και εμείς και προεκλογικά και μετεκλογικά αυτόν τον διάλογο θα τον επιδιώξουμε”.

Ο κ. Μάκαρης αναφέρθηκε επίσης στο site του Δήμου Καλαμάτας, σημειώνοντας: “Προτείνουμε στη δημοτική αρχή και στους συνδυασμούς που υποστηρίζονται από τη δημοτική αρχή, το site του δήμου να είναι επιτέλους ένα βήμα δημοκρατίας. Να μπορεί κάθε παράταξη, κάθε συνδυασμός, να γράφει την άποψή του. Δεν μπορεί το site του δήμου να μονοπωλεί μόνο με τα γεγονότα όπως τα βλέπει η δημοτική αρχή. Δέσμευσή μας είναι, και προεκλογικά, αλλά κυρίως μετεκλογικά, ότι θα αγωνιστούμε για το site του δήμου Καλαμάτας να αποκτήσει την απαιτούμενη ελευθερία”.

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου – Ενεργοί Πολίτες” είπε: “Χαιρόμαστε επίσης που βλέπουμε ότι κάποιοι συνδυασμοί έχουν στο πρόγραμμά τους βασικές θέσεις που είχαμε εμείς από το 2014. Αυτό σημαίνει σύγκλιση. Αυτό είναι πολύ καλό για την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Όσον αφορά στους νέους υποψηφίους ο κ. Μάκαρης είπε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε νέους υποψηφίους. Είναι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ξανασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας. Επίσης χαιρόμαστε για την παρουσία και του Σταμάτη Μπεχράκη και του Γιάννη του Θεοφιλοπούλου οι οποίοι είναι οργανικά μέλη της παράταξής μας”.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΗ ΚΑΙ “ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟ”

Ανταποκρινόμενος ο κ. Μπεχράκης στην πρόσκληση του κ. Μάκαρη να μιλήσει, είπε:

«Οι Καλαματιανές και οι Καλαματιανοί στις προηγούμενες εκλογές ανέδειξαν την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” σε μείζων μειοψηφία με ένα μεγάλο ποσοστό που άγγιζε το 25%. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια διαπίστωσαν ότι ο Μανώλης Μάκαρης εκτός από ευγενικός γιατρός, είναι και ο ακούραστος γιατρός που έτρεξε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να υπολογίζει κούραση και κόπους.

Και σήμερα αποτελεί μία εγγύηση, ότι η ανανέωση σε αυτή την μείζονα μειοψηφία της εμπιστοσύνης, είναι η κατάλληλη ψήφος ώστε να μπορέσει σε ένα δημοτικό συμβούλιο με απλή αναλογική και πιο πολιτικό, να συνθέσει νέα πολιτική γραμμή και όχι να γίνει μία απλή εναλλαγή προσώπων. Αυτό που χρειάζεται ο Δήμος είναι μία νέα τροχιά στην ιεράρχηση των προβλημάτων. Τα περισσότερα προβλήματα, όπως και αυτό της ασφάλειας και της παραβατικότητας, απαιτούν καθαρά πολιτική διαχείριση και η υπεράσπιση του περιβάλλοντος χώρου και των αναπτυξιακών προβλημάτων και η δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου είναι καθαρά πολιτικό κεφάλαιο, αυτοδιοικητικό κεφάλαιο και όχι τεχνοκρατικό, όπως θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι.

Είμαι βέβαιος ότι οι Καλαματιανοί θα αναγνωρίσουν το πολυσήμαντο έργο που έχει αναπτύξει “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, το πρόγραμμα του που είχε καταθέσει στις προηγούμενες εκλογές έτσι όπως γονιμοποιείται μέσα από το διάλογο με αρκετές πλευρές, οι οποίες και στην πορεία θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα ψηφίσουν εκείνη την παράταξη η οποία έχει ένα παρελθόν στέρεο και μπορεί να πάει το δήμο σε ένα ασφαλές λιμάνι μπροστά στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.