Επανήλθαν 7 ακόμη συμβασιούχοι στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας

0

Επιστρέφουν άμεσα στην εργασία τους με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που εκδόθηκε σήμερα (11/3/2020)
οι 7 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, οι οποίοι είχαν απολυθεί το καλοκαίρι του 2019. Με αντίστοιχη δικαστική απόφαση στις 18/11/2019, είχαν επιστρέψει στην εργασία τους οι 16 από τους 23 συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Είναι μια απόφαση που εισηγήθηκα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και τα μέλη του συμβουλίου υπερψήφισαν. Οι συμβασιούχοι, όπως και οι 16 συνάδελφοί τους, που λίγους μήνες νωρίτερα ακολούθησαν τη συγκεκριμένη διαδικασία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η επαναπρόσληψή τους θα βοηθήσει επιχειρησιακά τη ΔΕΥΑΚ».

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Έκλεισε σήμερα θετικά ο κύκλος των αγώνων του Σωματείου μας για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Δικαιώθηκε ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας.

Με Προσωρινή Διαταγή, που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι το δικαστήριο, επιστρέφουν στην εργασία τους από αύριο και οι 7 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί το καλοκαίρι του 2019.

Έτσι σήμερα κάνοντας ταμείο των αγώνων, έχουμε πετύχει ανανέωση συμβάσεων για 23 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας, (7+16 προηγούμενης απόφασης), 13 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας και 8 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Πύλου.

Όλοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που παρατάθηκε με αποφάσεις της δικαιοσύνης, στη συνέχεια απολύθηκαν και τώρα με δικαστικές αποφάσεις επιστρέφουν στη δουλειά τους, ύστερα κι από ομόφωνη συνομολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, πού ήταν αποτέλεσμα σταθερής διεκδίκησης και προσανατολισμού του Σωματείου μας, χωρίς παρακλήσεις και συμβιβασμούς.

Οι εργαζόμενοι μέσα από το Σωματείο μας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όλους όσοι με την στάση τους συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα μας, που δεν ήταν άλλος από τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία.

Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής και στους συνδικαλιστές του Δήμου Πάτρας, για την ταξική αλληλεγγύη, που έδειξαν με την συμμετοχή τους στην κινητοποίησή μας, κατά την ημέρα τις ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Καλαμάτας, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αλλαγή του κλίματος στις διοικήσεις.

Οι εργαζόμενοι νοιώθουμε δικαιωμένοι αλλά και εφοδιασμένοι με τεράστια εμπειρία , μέσα από την συμμετοχή μας σε αυτόν τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα, που δώσαμε με την καθοδήγηση του ταξικού μας Σωματείου και με την καθολική υποστήριξη των μόνιμων συναδέλφων μας.

Ο αγώνας φυσικά δεν τελείωσε. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Tις σταθερές και μόνιμες θέσεις δεν θα την δώσουν οι δικαστικές αίθουσες. Η πείρα που αποκτήσαμε μας διδάσκει ότι, όταν ο αγώνας δίνεται σταθερά με ταξική κατεύθυνση κι ενωμένος από το σύνολο των εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα.

Θα αξιοποιήσουμε την πείρα των αγώνων για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Θα αγωνιστούμε για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου με νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συντονιστούμε με τις ταξικές δυνάμεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.