Επί τάπητος το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

0

Θέματα σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του «προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2020 εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου» συζητήθηκαν κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της προγραμματικής σύμβασης, παρουσία και του αναδόχου του έργου, της Ένωσης Εταιρειών «Βιοεφαρμογές Ελευθερίου και ΣΙΑ ΕΕ – Οικοανάπτυξη ΑΕ – ΙΝΣΕΚΟ ΕΕ».

Οι εργασίες που έχουν γίνει έως σήμερα, ενδεικτικά είναι οι εξής:

Χαρτογράφηση εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών. Η ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη και θα βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Έως τώρα έχουν εντοπισθεί θέσεις στο αστικό σύστημα, οι οποίες μπορούν τοπικά να δημιουργήσουν προβλήματα όχλησης ενώ έχει προχωρήσει και η δημιουργία επιχειρησιακών χαρτών για διευκόλυνση της παρακολούθησης της δυναμικής των πληθυσμών των προνυμφών. Συνεχής είναι επίσης και η παρακολούθηση και καταγραφή του γένους και της πυκνότητας – πληθυσμού των προνυμφών στις χαρτογραφημένες εστίες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) γινόταν και συνεχίζεται η παρακολούθηση και καταγραφή του πληθυσμού των προνυμφών κουνουπιών.

Το πρόγραμμα των επεμβάσεων έχει ήδη ξεκινήσει με επιλεγμένες επεμβάσεις προνυφοκτονίας σε ορισμένες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε έντονη παρουσία πληθυσμών, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη τα συνεργεία καταπολέμησης θα βρίσκονται από 01-04-2019 στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης οπότε και θα συνταχθεί και ενδεικτικό μηνιαίο πρόγραμμα εφαρμογών.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα κοινοποιείται στους Δήμους της ΠΕ Μεσσηνίας, θα αναρτάται στην ηλεκτρονική σελίδα της ΑΝ.ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ, ενώ θα γνωστοποιηθεί και τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.