Επί τάπητος θέματα της ΔΕΥΑ Καλαμάτας

0

Θέματα αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΚ, συζητήθηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας και ειδικότερα εξετάσθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με Κοινότητες της δυτικής περιοχής του Δήμου, με έμφαση στην οσμή του νερού, με την καταγραφή των ρεμάτων σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, ενώ έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των (αντιπλημμυρικών, υδρεύσεως, ακαθάρτων και ομβρίων) έργων της ΔΕΥΑΚ.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, των Αντιδημάρχων Νίκου Μπασακίδη (Προέδρου ΔΕΥΑΚ), Γιάννη Μπάκα, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου και Γιώργου Φάβα, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΚ.

Καταρχήν, εξετάσθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με Κοινότητες της δυτικής περιοχής του Δήμου, με έμφαση στην οσμή του νερού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος συνομίλησε τηλεφωνικά με στέλεχος του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Αθήνα, όπου εστάλησαν από τη ΔΕΥΑΚ δείγματα νερού από τη συγκεκριμένη περιοχή. Το στέλεχος του ΓΧΚ ανέφερε στο Δήμαρχο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναλύσεις και πως μέχρι τώρα δεν έχει εντοπισθεί η αιτία της οσμής από χημικής απόψεως, ούτε έχει ανευρεθεί παράγοντας που δημιουργεί ανησυχία (μικροβιακό φορτίο κ.λπ.). Σημειώνεται, πάντως, ότι η οσμή είναι πιο ήπια σε σχέση με το παρελθόν, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν από πλευράς ΔΕΥΑΚ (χλωρίωση, εκτονώσεις δικτύου κ.λπ.).

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται, αναφορικά με τις 5 Κοινότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δηλαδή την Ασπροπουλιά, το Αριοχώρι, τον Ανεμόμυλο, τα Αλώνια και το Πλατύ, να προβεί σε μείωση των λογαριασμών για 4 μήνες. Σχετική εισήγηση θα κατατεθεί στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ προς λήψη απόφασης.

Πέραν αυτού, αποφασίσθηκε να γίνει καταγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ρέματα σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να υπάρχει ακριβής εικόνα, παρότι πρόκειται για ζήτημα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα πραγματοποιηθεί δε σύσκεψη με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση θεμάτων καθαρισμού των ρεμάτων.

Τέλος, έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των έργων της ΔΕΥΑΚ, δηλαδή αντιπλημμυρικών, υδρεύσεως, ακαθάρτων και ομβρίων.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Εξάλλου, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, των Αντιδημάρχων Γιάννη Μπάκα και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, καθώς και των στελεχών των Διευθύνσεων Γεωτεχνικών και Καθαριότητας, καθώς και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των Διευθύνσεων και Τμημάτων, όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητάς τους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.