Επίτιμος διδάκτορας ο Μανώλης Γλέζος

0

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναγορεύτηκε ο Μανώλης Γλέζος σήμερα στην Καλαμάτα.

Η αναγόρευσή του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς. έγινε σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Γ. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, στην Καλαμάτα.

GLEZOS_9A

 

Με αφορμή την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου ως επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής & Λογοτεχνικές Εκδόσεις της περιόδου 1941-1944».

Η έκθεση, που περιλαμβάνει αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων καθώς και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων, από την Βιβλιοθήκη-Αρχείο του εκπαιδευτικού – πρώην Σχολάρχη Γεωργίου Δολιανίτη, θα εγκαινιαστεί αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από το Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, παρουσία των Μ. Γλέζου και Γ. Δολιανίτη.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν:

  • Εκ μέρους της Βιβλιοθήκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και Αντιπρόεδρος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης Β. Κωνσταντινόπουλος
  • Εκ μέρους του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Ν. Ζαχαριάς και ο Αθ. Χρήστου.
  • Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών Γερμανίας – Ελλάδος (ΕΣΔΟΓΕ), το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κ. Αλεξίου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.