Επίτιμος δημότης Τριφυλίας ο ΠτΔ

0

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, παρέστη σήμερα στην Κυπαρισσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος σε ειδική τελετή ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Τριφυλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στις 10 το πρωί στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος και μισή ώρα μετά ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Κυπαρισσίας και μαθητών, η οποία κατέληξε στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως.

Στις 11:30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο, όπου του έγινε η παρουσίαση χειροποίητου αντιγράφου της τοπικής φορεσιάς, καθώς και των Φύλλων Εφημερίδων της Κυβέρνησης για την ιστορική πορεία της Τριφυλίας.

pavlopoulos katsivelas 1B

Στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τελετή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, «Αλέκος Παπαδόπουλος» ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας. Μετά την προσφώνηση του δημάρχου, Παναγιώτη Κατσίβελα, ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννη Καλκαβούρα. Στη συνέχεια επιδόθηκε η απόφαση, τιμητική πλακέτα και το «κλειδί» του Δήμου από το δήμαρχο, ενώ ακολούθησε η αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας (διαβάστε εδώ).

Στις 12:30 μετά το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την Μητρόπολη όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παράθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Τριφυλίας. Στις 2:30 μετά το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε για τον Μυστρά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.