Επίθεση της Περιφέρειας στον βουλευτή της “Ν.Δ.” Κ. Βλάση

0

«Το ύφος της ερώτησης του κ. Βουλευτή προδίδει την απαξίωσή του προς τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης», αναφέρεται σε .δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχολιάζοντας την ερώτηση για τις ζημιές από τον τυφώνα που κατέθεσε στη βουλή για τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κων. Βλάσης, οι σχέσεις του οποίου με τον Π. Τατούλη βρίσκονται στα άκρα.

Στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρονται ακόμα τα εξής:

«Μας προκαλεί επίσης θυμηδία η ερώτησή του προς τους κυρίους Υπουργούς, ώστε να του απαντήσουν … ! αν οι Δήμοι της Αρκαδίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν κάνει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των δημοσίων υποδομών.

Όταν οι Δήμοι και η Περιφέρεια βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν με μεγάλη σφοδρότητα την Πελοπόννησο, ο κ. Βουλευτής ήταν άφαντος.

Μέχρι σήμερα μάλιστα ουδέποτε έχει διαπιστωθεί κάποια παρέμβασή του ή ενέργειά του που να εξασφαλίζει πόρους και αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατάλληλα για τέτοια φαινόμενα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί κοντά στους πολίτες και στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης, να ενημερωθεί για τις πραγματικές ανάγκες, ούτως ώστε να μπορέσει να συνδράμει το έργο τους και όχι να επιδίδεται σε ανούσιες ερωτήσεις, πάντα εκ των υστέρων».

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ

Ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης με σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζήτησε «άμεση ανταπόκριση και συνδρομή του Κράτους στις έκτακτες ανάγκες των πολιτών της Αρκαδίας»

Στην ερώτηση του βουλευτή, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν σχεδόν ολόκληρη την Αρκαδία στις 29 Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών, ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες και στον εξοπλισμό των αγροτών και  σοβαρά προβλήματα στις υποδομές κάποιων περιοχών.

Η άμεση καταγραφή των ζημιών οφείλει να είναι πρώτη προτεραιότητα και οποιαδήποτε φαινόμενα καθυστερήσεων στην όλη διαδικασία είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτα και απαγορευτικά. Στην κατεύθυνση αυτή θα συντελούσε η άμεση κήρυξη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – που ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί – ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν τα προβλήματα ακόμα και στις περιοχές των Δήμων που ναι μεν δεν έχουν πληγεί στο σύνολό τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά.

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η Αρκαδία έχει πληγεί πολλές φορές από έντονα καιρικά φαινόμενα γίνεται σαφές ότι η άμεση ανταπόκριση και συνδρομή του Κράτους στις έκτακτες ανάγκες των πολιτών της Αρκαδίας είναι απαραίτητη.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται, οι κ.κ. Υπουργοί:

α) Θα μεριμνήσετε για την άμεση κήρυξη του συνόλου της Π.Ε. Αρκαδίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών;

β) Πότε θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών;

γ) Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών;

δ) Υπάρχει πρόβλεψη για την αποζημίωση των καλλιεργητών, στην περίπτωση που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ;

ε) Είχαν παρθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων; Είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των δημοσίων υποδομών από τους αρμοδίους φορείς (Δήμοι-Περιφέρεια);

στ) Θα προχωρήσετε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αρκαδίας, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον;»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.