Εξόρμηση στον Αχέροντα ποταμό με τον Ορειβατικό

0

Τη διάσχιση του ποταμού Αχέροντα θα πραγματοποιήσει την επόμενη Κυριακή 5/8/18 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας.

Τρεις ήταν κατά τους Αρχαίους Έλληνες οι πύλες του Κάτω Κόσμου: το ακρωτήριο Ταίναρο, τα ύδατα της Στύγας και ο Αχέροντας ποταμός. Τρεις χώροι που έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Και, βέβαια, η αναφορά στο μύθο αποτελεί εχέγγυο για τη μοναδικότητα και ομορφιά της διαδρομής. Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν τους ιερούς τους χώρους στα πιο ιδιαίτερα τοπία. Κι αν τις δυο πρώτες «πύλες», που βρίσκονται στην Πελοπόννησο, έχει επισκεφτεί αρκετές φορές ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, στον Αχέροντα έχει ταξιδέψει μόνο μια φορά στο παρελθόν.

AXERONTAS

Πεζοπορία δίπλα και μέσα στο ποτάμι, κολύμπι αλλά και… λασπόλουτρα (προαιρετικά) περιλαμβάνει η συγκεκριμένη διαδρομή που, με βάση την εμπειρία μας, αποτελεί μία από τις ομορφότερες διασχίσεις ποταμών στην Ελλάδα. Μια διαδρομή που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τη Νέδα, μόνο που εδώ το υδάτινό στοιχείο είναι σε μεγαλύτερη αφθονία.

Η διάσχιση του ποταμού Αχέροντα θα γίνει  από το Τρίκαστρο (Πύλες Άδη) ως τη Γλυκή (πηγές) μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας όπου και θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά του. Οι κολυμβητικές γνώσεις είναι απαραίτητες.

  • Συνολική διάρκεια:6-7 ώρες.
  • Βαθμός δυσκολίας: 2.
  • Αναχώρηση: Από Καλαμάτα το μεσημέρι του Σαββάτου 4/8 στις 3:00 με προορισμό την Πρέβεζα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε υπαίθριο χώρο.
  • Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: Στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας κατά τις ώρες 21:00-22:30 μ.μ. και στα τηλέφωνα 27210-97733 & 6977716580.
  • Απαραίτητος Εξοπλισμός: εξοπλισμός διανυκτέρευσης, ειδικά αθλητικά πέδιλα (κλειστά μπροστά για να προστατεύουν τα δάχτυλα) ή αθλητικά παπούτσια, μαγιό, καπέλο, αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, έξτρα ρούχα, δεύτερα παπούτσια.
  • Δηλώσεις συμμετοχής: Έως Πέμπτη 2 Αυγούστου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή 10 ευρώ.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.