Εξόρμηση με τον “Ευκλή” στη λίμνη Τσιβλού

0

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξορμούν στην λίμνη Τσιβλού, την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού.

Η λίμνη Τσιβλού, ένα στολίδι της φύσης, δημιουργήθηκε όταν σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή το 1913, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δύο χωριά. Ο όγκος της γης που αποσπάστηκε βίαια, έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη, δημιουργώντας έτσι με τα νερά του δύο λίμνες.

Η ήπια διαδρομή (7 χλμ.) είναι 3:30 ώρες μαζί με τις στάσεις σε ένα πανέμορφο καστανοδάσος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα, παράλληλα με τον ποταμό Κράθη. Ενδείκνυται για όλη την οικογένεια.

Φαγητό: Πικ – νικ στην λίμνη με ότι έχει φέρει η κάθε παρέα μαζί της στο τέλος της πεζοπορίας. Τα φαγητά θα μας τα μεταφέρουν τα λεωφορεία στην Λίμνη Τσιβλού.

Μετάβαση: Με λεωφορείο.
Κόστος: 15 ευρώ (μέλη), 18 ευρώ (μη μέλη) και 12 ευρώ (φοιτητικό).
Ραντεβού: 7:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 84844 και 697 425 2234.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου μας προσκαλούν, στο Πάρκο Ο.Σ.Ε. στην ”8η Ανθοκομική Έκθεση” έξω από το βαγόνι τους (νότια του Αναψυκτηρίου), προκειμένου να γνωρίσουμε τις δράσεις του Ευκλή μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Καθημερινά 7:00 – 10:00 μ.μ.

Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας “ΕΥΚΛΗΣ”
efklis1894@gmail.com – http://spok-efklis.webnode.gr

μοιραστειτε το:

Comments are closed.