Εξόρμηση του “Ευκλή” στο Φαράγγι των Μύλων στη Λακωνία

0

Στα τέλη Ιουλίου, 48 μέλη και φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” εξόρμησαν στον γειτονικό μας Νομό, στη Λακωνία, στην αγκαλιά του Ταΰγετου, για να γνωρίσουν και να κατέβουν το Φαράγγι των Μύλων.

Το κατηφορικό, καταπληκτικό μονοπάτι που ακολούθησαν, ξεκινά από το Γεωργίτσι, ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 970 μ. που επεκτείνεται στην βορειοδυτική πλευρά του Ταΰγετου, και καταλήξανε στο χωριό Καστόρι. Στην διαδρομή τους συνάντησαν έλατα, πλατάνια και καστανιές, δεδομένου ότι η περιοχή έχει πολλά τρεχούμενα νερά. Επίσης θαύμασαν το παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς και πολλούς ερειπωμένους νερόμυλους.

EYKLHS MYLOI 2

Στη συνέχεια πήραν το μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Κάστορα, το οποίο τους οδήγησε στην γέφυρα του Καστορίου και από κει στο Μαρμαρογέφυρο, ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι. Η μέρα των πεζοπόρων έκλεισε με φαγοπότι, γλέντι και χορούς κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στην πλατεία του Γεωργιτσίου, ή όπως αλλιώς λένε το χωριό “Μπαλκόνι του Ταΰγετου”, μέχρι αργά το απόγευμα.

Εκ μέρους της διοίκησης του “Ευκλή”, η αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου, η οποία συμμετείχε στην εξόρμηση, ευχαρίστησε θερμά όλους τους πεζοπόρους και ιδιαίτερα την συντονίστρια Άντζελα Τοτάκη, ενώ σημείωσε ότι “Ο Ευκλής είναι μια μεγάλη, ζεστή οικογένεια”.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο για τις εξορμήσεις του “Ευκλή” στο FB στην σελίδα Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.