Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές σε αυτοκίνητα στη Μεσσηνία

0

Εξιχνιάστηκαν 9 διαρρήξεις – κλοπές σε οχήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος. Για τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Μεσσήνης, κατηγορείται ένας 27χρονος ημεδαπός, ενώ η σε βάρος δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, προχθές (2.9.2019) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, ο 27χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, να οδηγεί το όχημά του, στο οποίο επέβαιναν άγνωστοι συνεργοί του και μη σταματώντας σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκαταλείποντας τελικά αυτό, ο ίδιος και οι συνεργοί του, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 4.8.2019 έως και προχθές (2.9.2019), σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος, διέπραξαν 9 διαρρήξεις – κλοπές σε οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά.

dav

Σε έρευνα που ακολούθησε στο προαναφερόμενο όχημα και στο σπίτι του 27χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα που εγκατέλειψαν οι δράστες, 2 κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε βάρος του 27χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας για την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση και απείθεια, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.