Εξαρθρώθηκε σπείρα 6 νεαρών με 25 κλοπές και λεία 33.000 €

0

Εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας απ’ όπου οι 6 δράστες είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 33.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν προχθές (12.3.2019) το βράδυ και χθες (13.3.2019) το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 22 ετών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερις ακόμη ημεδαποί, δύο 22χρονοι, ένας 21χρονος και ένας ανήλικος.

Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.9.2018 έως προχθές (12.3.2019), στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και 3 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε σπίτια.

Από την προαναφερόμενη εγκληματική δράση οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 33.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε κατασχεθεί ακόμη ένα όχημα, επίσης ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τους οποίους περιλαμβάνει και τους άλλους 4 κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.