Εντείνεται η σύγκρουση στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

0

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΟΥΖΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ “Π. ΦΩΤΕΑΣ”

“Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προστατεύσουμε και τους υπαλλήλους αλλά και τη διοίκηση. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα πάει μπροστά”. Αυτό τόνισε σήμερα (18/6/18) το μεσημέρι, κατά την πρώτη συνέντευξή της η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, στην οποία έχει εκχωρηθεί ο συντονισμός και η εποπτεία του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά την άρση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από την χωρική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, κατά της οποίας επικέντρωσε τα πυρά της.

Η συνέντευξη δεν ήταν προγραμματισμένη και κλήθηκαν τηλεφωνικά τα ΜΜΕ για την συνέντευξη, προφανώς μετά το θέμα που προέκυψε, προφανώς να αλλάξει κλειδωνιά στην αίθουσα συσκέψεων του 4ου ορόφου του Διοικητηρίου, καθώς δεν υπήρχαν πουθενά τα κλειδιά. Σύμφωνα με την κα Μπούζα

Σύμφωνα με την κα Μπούζα, “δεν βρισκόταν πουθενά κανένα κλειδί και τα κλειδιά ήταν μάλλον μόνο στα χέρια της κας Αλιφέρη”. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι “αυτό είναι παρανομία και δεν επιτρέπεται κανένας να φωνασκεί στους διαδρόμους και να απευθύνεται απρεπώς και αγενώς απέναντι στους υπαλλήλους και αυτό είναι μία παρανομία”.

Όπως είπε η κα Μπούζα, “εντολή του περιφερειάρχη είναι η χωροταξική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, κάτι για το οποίο αν και είχε ενημερωθεί η κα Αλιφέρη εγγράφως συνεχίζει να κωλυσιεργεί”, κατηγορώντας την πως “αρνείται πεισματικά να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών”.

Κατ’ επανάληψη υποστήριξε ότι ο παραγκωνισμός της χωρικής αντιπεριφερειάρχου είναι καθ’ όλα νόμιμος, λέγοντας ότι στην Π.Ε. Μεσσηνίας “έχουν διαπιστωθεί κωλυσιεργίες και προβλήματα”, διαβεβαιώνοντας ότι “η εικόνα της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας θα αλλάξει προς το καλύτερο σε πάρα πολλούς τομείς”.

Μάλιστα, “ευλογώντας τα γένια τους” η κα Μπουζα είπε ότι “με τη δική μας την παρουσία αυτή τη στιγμή και την παρουσία του περιφερειάρχη, αρχίζουν και επιλύονται σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργιών, τα οποία είχαν ανακύψει το προηγούμενο διάστημα”.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχου Αντωνίας Μπούζα, έχουν ως εξής:

“Με δεδομένη την ανακίνηση ενός θέματος που προέκυψε σήμερα επειδή η διοίκηση θέλησε να προχωρήσει στην εύρυθμη λειτουργία της περιφερειακής ενότητας θα σας μεταφέρω την άποψη της διοίκησης περί αυτού.

Οι οποιεσδήποτε κινήσεις -και θέλω να γίνει σαφές αυτό- υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας περιβάλλονται πάντοτε από τη νομιμότητα και γίνονται κατόπιν εντολών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Ο τρόπος συμπεριφοράς κάποιων με φωνασκίες στους διαδρόμους προσβάλλει τη δημόσια διοίκηση και τον φωνασκούντα. Δεν προτιθέμεθα να τον αφήσουμε να συνεχίσει αυτή την άσχημη συμπεριφορά. Πιστεύω ότι έχουμε υποχρέωση να κατοχυρώσουμε και να κρατήσουμε ψηλά το κύρος της διοίκησης.

Σεβόμαστε πάντοτε την ενημέρωση και αυτό θέλω να γίνει σαφές ότι δεν καλούμε ποτέ επιλεκτικά τα μέσα ενημέρωσης. Απευθυνόμαστε σε όλους και ανάλογα ο καθένας με τον τρόπο με τον οποίον θέλει να σχολιάσει την ειδησεογραφία, το κάνει. Θεωρώ ότι κρίνονται από τους πολίτες και την κοινωνία.

Εντολή του περιφερειάρχη, θέλω να ξεκαθαρίσουμε, είναι η χωροταξική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και με αυτό το δεδομένο και όπως επίσης η ανάληψη καθηκόντων από εμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας του περιφερειακού συμβούλου κ. Γκούνη και του περιφερειακού συμβούλου κ. Χρονά, κάτι για το οποίο αν και είχε ενημερωθεί η κα Αλειφέρη εγγράφως συνεχίζει να κωλυσιεργεί. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, πρέπει με κάθε τρόπο η διοίκηση να μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διότι δημιουργούνται διάφορες δυσλειτουργίες, οι οποίες επηρεάζουν την απόδοση έργου, το οποίο έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να το έχουμε στο μέγιστο βαθμό. Τώρα, όσον αφορά την εν γένει συμπεριφορά της κυρίας Αλειφέρη, αυτή αρνείται πεισματικά να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Την συμπεριφορά της την αφήνω στην κρίση των πολιτών. Αν νομίζει ότι οι ενέργειες της καλύπτονται από νομιμότητα πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί διαφορετικά και δεν μπορεί μόνη της να ερμηνεύει διατάξεις του νόμου τη στιγμή που έχουν ληφθεί αποφάσεις τόσο από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου όσο και από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας τρεις φορές, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, από το οποίο της έχει ζητηθεί η παραίτησή της από τη θέση της χωρικής αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίας. Θα ήθελα επίσης να πω ότι το να παραμένει κάποιος σε ένα αξίωμα τη στιγμή που οι συνεργάτες της και όλο το περιφερειακό συμβούλιο και γενικότερα η παράταξη έχει θέσει εκτός και αυτό πάλι το αφήνω στην κρίση των πολιτών. Όσο και να προσπαθεί περί του αντιθέτου, θέλω να τονίσω ότι η Μεσσηνία με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Αρχής και όλων εμάς που απαρτίζουμε την Περιφερειακή Αρχή να ξέρετε ότι θα προχωρήσει μπροστά και θα παράξει το έργο που έχει ανάγκη ο τόπος κι αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι οι πολίτες.

Μετά την Ανάληψη των καθηκόντων μου στην Περιφερειακή Ενότητα με την τιμητική απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη θα ήθελα να δηλώσω προκαταβολικά ότι η εικόνα της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας θα αλλάξει προς το καλύτερο σε πάρα πολλούς τομείς και ότι έχουν διαπιστωθεί κωλυσιεργίες και προβλήματα, τα οποία είμαστε διατεθειμένοι ως Περιφερειακή Αρχή να τα αλλάξουμε.

Υπήρχαν δεδομένα τα οποία δεν μας επέτρεπαν να προχωρήσουμε όπως θέλουμε. Με μεγάλο ενδιαφέρον και με μεγάλη προσπάθεια θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι προσδοκούν από εμάς τα καλύτερα.

Η διοίκηση, θέλω να ξέρετε, είναι αυτή η οποία δίνει το βηματισμό στις υπηρεσίες. Όταν η διοίκηση έχει παρατήσει τα πάντα, φυσικά αρχίζουν οι υπηρεσίες να έχουν κάποια προβλήματα. Αυτό θέλουμε να διορθώσουμε, με τη δική μας την παρουσία αυτή τη στιγμή και την παρουσία του περιφερειάρχη, αρχίζουν και επιλύονται σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργιών, τα οποία είχαν ανακύψει το προηγούμενο διάστημα και βλέπουμε ότι προχωρούμε με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια επιμέρους θέματα τα οποία μένει ακόμα να επιλυθούν.

Έχουμε ενημερώσει την κυρία Αλειφέρη εγγράφως ότι απαιτείται χωροταξική αναδιάρθρωση στον 4ο όροφο, λόγω αυτών που ανέφερα πριν, δηλαδή της δικής μου της παρουσίας εδώ, του κ. Γκούνη και του κ. Χρονά και γενικότερα του περιφερειάρχη, ο οποίος έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, βρίσκεται κάθε εβδομάδα εδώ, για να μπορεί να επιλύει προβλήματα της Μεσσηνίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν θέματα και πρέπει αυτά, τα οποία αφορούν τη χωροταξία, να επιλυθούν. Έχει επιδοθεί έγγραφο στην κα Αλειφέρη, η οποία αρνείται να το εκτελέσει.

Ο περιφερειάρχης εκπροσωπεί τη διοίκηση εκπροσωπεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο επικεφαλής όλων των περιφερειακών ενοτήτων. Δεν μπορεί ο κ. Περιφερειάρχης να είναι στρυμωγμένος μέσα σε ένα γραφείο, όπου θα κάθονται όλοι όρθιοι οι συνεργάτες του και δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν έτσι οι συνθήκες που απαιτεί η διοίκηση για να μπορέσει να προχωρήσει και να φανεί η εικόνα προς τα έξω.

Το θέμα της κλειδαριάς. Πραγματικά προέκυψε ένα ζήτημα, διότι δεν βρισκόταν πουθενά κανένα κλειδί και τα κλειδιά ήταν μάλλον μόνο στα χέρια της κας Αλιφέρη. Όταν χρειάζεται η διοίκηση να χρησιμοποιήσει την αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” πρέπει να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κανένας χώρος εδώ και η αλλαγή των κλειδαριών δεν σημαίνει ότι τα κλειδιά τα πήρε η διοίκηση. Θα τα έχει πραγματικά ο υπεύθυνος της υπηρεσίας και ο προϊστάμενος και ο διευθυντής εδώ της υπηρεσίας.

Ο νόμος 3852 ορίζει ότι ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης εκτελεί τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και ανάλογα συντονίζει και εποπτεύει το έργο των υπηρεσιών. Όταν έχει αρθεί η διοίκηση των υπηρεσιών από το χωρικό αντιπεριφερειάρχη, δεν μπορεί να συντονίζει … Σας δηλώνω ακριβώς πώς είναι η ερμηνεία του νομού. Αν έχει κάποιος κάποια άλλη νομολογία περί του θέματος, ας την καταθέσει…

Η νομιμότητα είναι να σέβεται τις αποφάσεις της διοίκησης να μπορεί η διοίκηση να εισέρχεται σε όλους τους χώρους του Διοικητηρίου και να μην είναι κλειδωμένοι οι χώροι. Αυτό είναι παρανομία και δεν επιτρέπεται κανένας να φωνασκεί στους διαδρόμους και να απευθύνεται απρεπώς και αγενώς απέναντι στους υπαλλήλους και αυτό είναι μία παρανομία.

Η αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” είναι κλειδωμένη. Δηλαδή θεωρείτε ότι πρέπει εμείς, η διοίκηση, να ζητάει την άδεια της κυρίας Αλειφέρη για να μπει μέσα στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας”; Υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι πρέπει να έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των χωρών. Τη στιγμή που υπάρχει έγγραφο του περιφερειάρχη για την αλλαγή της χωροταξίας, έχουν υποχρεώσει άπαντες να πειθαρχούν.

Οι υπάλληλοι προσπαθούν, γιατί έχουν πάντοτε αίσθημα καθήκοντος, με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθούν. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπου δημιουργούνται ζητήματα με τη συμπεριφορά της κας Αλειφέρη. Πολλές φορές μέχρι και απειλές έχουν εκτοξευθεί εναντίον των υπαλλήλων. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προστατεύσουμε και τους υπαλλήλους αλλά και τη διοίκηση. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα πάει μπροστά”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.