Ενστάσεις του Π. Νίκα για τον δρόμο προς την Πύλο

0

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και εκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας μετέβη σήμερα, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης και πήρε αντίγραφο της μελέτης του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου – Πύλου – Μεθώνης, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν την είχε στείλει και στο Δήμο Καλαμάτας, τον οποίον επίσης αφορά το θέμα.

«Πρέπει να θεωρηθεί πρώιμη η οποιαδήποτε συζήτηση για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζομύλου – Πύλου – Μεθώνης με τη νέα Κυβέρνηση, αφού επιβάλλεται να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την ενημέρωση των Υπουργών», δήλωσε ο κ. Νίκας, σχετικά με τη χάραξη του δρόμου και πρόσθεσε πως «είμαι σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή»

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, «από αύριο, η μελέτη αυτή θα είναι στη διάθεση των πολιτών του Δήμου, ιδιαίτερα εκείνων της περιοχής Ασπροχώματος».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η χάραξη του συγκεκριμένου δρόμου εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας δεν εξυπηρετεί την ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του και, ιδιαίτερα, της παραλιακής ζώνης. Πέραν αυτού, ο σχεδιαζόμενος δρόμος διέρχεται επί της σιδηροδρομικής γραμμής σε ορισμένες περιπτώσεις (κόμβος Παντελόπουλου, κόμβος αεροδρομίου). Ακόμη, στα όρια του Δήμου Καλαμάτας ο δρόμος έχει σχεδιασθεί ως δίιχνος (μία λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας), όταν το 80% περίπου των οχημάτων θα εισέρχεται ή εξέρχεται από την πόλη της Καλαμάτας.

Ο Δήμος προγραμματίζει την πραγματοποίηση σύσκεψης με τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου της πόλης, σχετικά με το θέμα αυτό».

Ο Π. Νίκας δήλωσε σχετικά τα εξής: «Πρέπει να θεωρηθεί πρώιμη η οποιαδήποτε συζήτηση για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζομύλου – Πύλου – Μεθώνης με τη νέα Κυβέρνηση, αφού επιβάλλεται να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την ενημέρωση των Υπουργών. Είμαι σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και στον κατάλληλο χρόνο θα υπάρξει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο το ενδιαφέρον και του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, αυτονόητα, μεγάλο».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ – ΚΑΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, μετά τη συνάντηση του δημάρχου Δ. Καφαντάρη και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δ. Καραλή με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και άλλα στελέχη του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός «παρείχε τη διαβεβαίωση τήρησης του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται, χωρίς καμία απόκλιση, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τους παριστάμενους υπηρεσιακούς παράγοντες». Δείτε εδώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.