Εννέα εκ. € για το φωτισμό στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας

0

Την διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με 12ετή διάρκεια, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται σε 8.931.799,83 €.

Η Επιτροπή ενέκρινε ακόμα, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ύψους 286.539,20 € μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. Α.ΟΤΑ Πελοποννήσου” και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία -που αφορά την παράκαμψη της Γιάλοβας.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη διενέργεια διαγωνισμού και για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του πιο πάνω έργου, εκτιμώμενης αξίας 240.000 € μαζί με τον ΦΠΑ.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια, ύψους 3.250.000 €, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση βλαβών στις περιοχές του Δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας για το έργο βελτίωσης της χάραξης του δρόμου Στέρνα – Γυμνό στην Αργολίδα, προϋπολογισμού 450.000 €.

Ενέκρινε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλίου για την υλοποίηση του έργου που αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου (Ανάβαλου).

Παράλληλα, ενέκρινε και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού, με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού μηχανισμού και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος υδροληψίας -έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.311.116,98 € με ΦΠΑ.

Επίσης, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτησης του με προϋπολογισμό 1.000.000 € έργου συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών που υπέστησαν βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα, σε ρέματα και χειμάρρους της Κορινθίας.

Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό της προϋπολογισμού 600.000 € δημοπρασίας για τεχνικά έργα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας.

Η Επιτροπή ενέκρινε ακόμα, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ύψους 286.539,20 € μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. Α.ΟΤΑ Πελοποννήσου” και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία -που αφορά την παράκαμψη της Γιάλοβας.“

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για το έργο αναβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντα χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 €.

Παράλληλα, ενέκρινε και το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας διαπραγμάτευσης που αφορούσε την συνολικού προϋπολογισμού 50.000 € προμήθεια 3.200 τεστ ταχείας διάγνωσης (Rapid test) για επιδημιολογικούς σκοπούς και για τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του COVID 19 σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.