Ενθρονίζεται ο Μητροπολίτης Μάνης

0

ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΕΝΟΜΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εν αναμονή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Μάνης, κ. Χρυσοστόμου, στη Μητρόπολή του, στο Γύθειο, την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, ο νέος Ιεράρχης έδωσε την Πέμπτη 22/3/18, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τη διαβεβαίωση εκτέλεσης των αρχιερατικών του καθηκόντων.

Ειδικότερα, τη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε ο νέος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Η διαβεβαίωση, έχει ως εξής:

«Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΑΝΗΣ

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, στη Μητρόπολη Μάνης, στο Γύθειο, θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης, κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εξελέγη από την Ιεραρχία της Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 2018 και χειροτονήθηκε τρεις ημέρες μετά στη Μητρόπολη Αθηνών.

Μετά τις αρχικές αντιδράσεις για την εκλογή του κ. Χρυσοστόμου, η ένταση είχε αρχίσει να εκτονώνεται μετά  την πρωτοβουλία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος έφερε σε επαφή τον νέο Μητροπολίτη Μάνης με τον δήμαρχο Αν. Μάνης, κ. Πέτρο Ανδρεάκο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης με ομόφωνη απόφασή του στις 28 Νοεμβρίου 2017 εξέφρασε την επιθυμία εκλογής νέου Μητροπολίτη Μάνης του π. Συμεών Λαμπρινάκου και όχι του Γραμματέα του Αρχιεπισκόπου π. Χρυσόστομου Παπαθανασίου.

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Μάνης -με εξαίρεση 4 δημοτικούς συμβούλους που διαχώρισαν τη θέση τους μετά την εκλογή και θεωρούν το θέμα λήξαν- επέμενε τηρώντας σκληρή γραμμή ότι δεν θα συμμετάσχει στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης, μέχρι πού όλα τακτοποιήθηκαν με την παρέμβαση του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.