Ενημερώσεις για τα τροχαία σε σχολεία του Δήμου Οιχαλίας

0

Ενημερώσεις για τα τροχαία οργάνωσε στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Γυμνάσιο Διαβολιτσίου και το Λύκειο Δωρίου και την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μελιγαλά. Τις ενημερώσεις πραγματοποίησε ο Διοικητής του Α.Τ. Μελιγαλά κ. Αντωνόπουλος ο οποίος επισήμανε στους μαθητές ότι για την χρήση των οχημάτων και των δικύκλων θα πρέπει να έχουν την απαιτούμενη άδεια οδήγησης, να φορούν ζώνη, κράνος και να μην συνδυάζουν αλκοόλ και οδήγηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σχεδόν 1.500 άνθρωποι σκοτώνονται στην Ελλάδα κάθε έτος από τα τροχαία ατυχήματα και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών συμβαίνει στους επαρχιακούς δρόμους και όχι στους αυτοκινητόδρομους.

Οι ενημερώσεις αυτές είχαν ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και απευθυνθήκαμε στους μαθητές διότι είναι στην ηλικία που αρχίζουν και κάνουν χρήση οχημάτων. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας, Σοφιανός Γυπατίδης, ευχαρίστησε τους Διευθυντές των σχολείων αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τη συνεργασία και την ευαισθησία που δείχνουν στο τόσο σοβαρό θέμα και πραγματοποιήθηκαν οι ενημερώσεις αυτές.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.