Ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη στη Μεθώνη

0

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (21 Απριλίου 2019) το πρωί, στη Μεθώνη ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων “Μεσσηνιακές Ημέρες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας”. 

Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων αυτών του ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας και στοχεύουν στην ενημέρωση-ευαισθητοποίση του κοινού για την μεγάλη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, αλλά και έναν ύπουλο εχθρό της ζωής μας, τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η πρόληψή του διαβήτη και των επιπλοκών του θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν σώζει μόνο ζωές αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Ομιλητής αλλά και Επιστημονικός Συντονιστής των δράσεων αυτών για όλη τη Μεσσηνία είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο ιατρός Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.

Προλόγισε την παρουσίαση του Καθηγητή Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών “Γλυκειά Μεσσηνία” Αθανασία Καρούνου. Στην εκδήλωση παρέστη η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κωνσταντίνα Καζά ενώ παραβρέθηκε ο τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Καπέλιος.

Πριν την εκδήλωση έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.