Ενημέρωση Γεωργιάδη στην Costa Navarino για τις νέες επενδύσεις

0

Τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή (19/6/2020) ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ ΑE, Αχιλλέα B. Κωνσταντακόπουλο και στελέχη της εταιρείας για την πορεία υλοποίησης των νέων επενδύσεών της εντός του Δήμου Πύλου- Νέστορος.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Κωνσταντίνος Ρομπάκης και το μέλος Δ.Σ. του Δήμου Πύλου-Νέστορος και Γ.Γ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Καφαντάρης.

Μετά την παρουσίαση, ο Υπουργός, Α. Γεωργιάδης δήλωσε:

“Είναι μία νέα μεγάλη επένδυση εδώ στην Μεσσηνία, στην Πύλο, στο Costa Navarino. Έρχομαι για μια ακόμη φορά και παρακολουθώ να συντελείται ένα θαύμα. Οι εργασίες προχώρησαν με πρωτοφανή ταχύτητα για τα ελληνικά  δεδομένα. Ένας πολυσύνθετος τουριστικός προορισμός δημιουργείται και συμπληρώνει τον ήδη υπάρχοντα σπουδαίο τουριστικό προορισμό του Costa Navarino. Η ομορφιά και η φιλοξενία της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδιο και μεράκι.

Σήμερα, αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια ως Έλληνας και ως Υπουργός που επισκέφτηκα αυτόν τον τόπο, που σε λίγους μήνες θα είναι  έτοιμος και θα δώσει ζωή και χαρά σε όλη την Ελλάδα”.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, τόνισε: «Οι νέες μας επενδύσεις, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελούν συνέχιση του οράματός μας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί η Costa Navarino και ολόκληρη η περιοχή ως ένας τόπος-πρότυπο, όχι μόνο για να τον επισκέπτεται κάποιος αλλά και για να ζει εδώ»”.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις νέες περιοχές της Costa Navarino, οι οποίες ακολουθούν τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης που εφαρμόζονται στον προορισμό. Τo συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων ανέρχεται στα 250εκ. Ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 600 εκ. € που έως τώρα έχουν επενδυθεί για την ανάπτυξη της Costa Navarino.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, έγινε αναφορά στη σημαντική επίδραση που θα έχουν οι νέες επενδύσεις στην περιοχή, ενισχύοντας την καθιέρωσή της ως ενός ποιοτικού προορισμού για όλο το χρόνο. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στη δημιουργία 1.670 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, πλέον των 4.000 που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Το σύνολο των επενδύσεων όλων των φάσεων θα ξεπεράσει τα 1,2 δισ. €. Σημαντικές θα είναι και οι επενδύσεις από ανθρώπους που θα επιλέξουν την Costa Navarino για την αγορά τουριστικών κατοικιών που υπολογίζονται σε 1,3 δισ. € επιπλέον.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO

Οι νέες μεγάλες επενδύσεις στην Costa Navarino αφορούν:

Navarino Bay

Navarino Bay

Στην περιοχή Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές resort, το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Costa Navarino, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021 και θα διαθέτει 51 σουίτες και 48 βίλες σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο δύο χιλιομέτρων. Τα περισσότερα κτήρια θα είναι υπόσκαφα και εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.

Navarino Waterfront

Στην περιοχή Navarino Waterfront δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyleresort με παραθαλάσσια Αγορά και 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Μπροστά στη θάλασσα κατασκευάζεται η «Αγορά» («The Market Place»), με street food, καλοκαιρινό κινηματογράφο, εμπορικά καταστήματα και bars.

H παραθαλάσσια Αγορά στο Navarino Waterfront, ενός σύγχρονου lifestyleresor ξενοδοχείου με 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows

Navarino Hills

Στην περιοχή Navarino Hills έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2018, σε λοφώδη έκταση 5.000 στρεμμάτων κοντά στο χωριό Κυνηγός, τα έργα κατασκευής δύο νέων γηπέδων γκoλφ 18 οπών, τα οποία τα οποία έχει σχεδιάσει ο θρύλος του τουρνουά Ryder Cup και δύο φορές νικητής σε τουρνουά Masters, José Maria Olaza΄bal. Και θα είναι έτοιμα το 2021.

Έτσι, από το 2021 συνολικά θα λειτουργούν τέσσερα γήπεδα γκολφ στην Costa Navarino.

Όπως ανέφερε πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, στην περιοχή Navarino Hills, μετά την κατασκευή των δύο γηπέδων γκολφ, σχεδιάζεται η δημιουργία δύο ξενοδοχείων με συνολικά 230 δωμάτια και σουίτες.

  • Ακολουθεί το video με τις νέες επενδύσεις στην Costa Navarino: Navarino Bay, Navarino Waterfront και Navarino Hills:

ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Πέραν των προαναφερόμενων επενδύσεων, για τις οποίες έγινε η παρουσίαση στον υπουργό Ανάπτυξης, υπάρχει ακόμα η ακόλουθη δραστηριότητα απο την ΤΕΜΕΣ:

Costa Navarino Residences

Τη νέα γειτονιά των πολυτελών κατοικιών προς πώληση λάνσαρε η Costa Navarino Residences, που ήδη από την πρώτη φάση ανάπτυξης έχει γνωρίσει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η νέα φάση ονομάζεται Rolling Greens κι αναπτύσσεται εντός του συνολικής έκτασης 1.300 στρεμμάτων Navarino Dunes, σε ένα από τα πιο διακεκριμένα παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου. Εκεί αναπτύσσονται βίλες 235-295 τ.μ. με 3-4 υπνοδωμάτια, σε περιβάλλοντα χώρο από 700 τ.μ. έως 1.300 τ.μ. και τιμή εκκίνησης από 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασμό και την κατασκευή των 42 πολυτελών Βιλών θα εφαρμοστούν αρχές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνουν φυτεμένα δώματα, συστήματα αυτοματισμού (έξυπνης κατοικίας/smart home) και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Το σχεδιασμό των Βιλών υπογράφουν καταξιωμένα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία.

Η μεσσηνιακή φύση, οι πολλές δυνατότητες για σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες, τα signature γήπεδα γκολφ, η παραλία που εκτείνεται σε μήκος 1 χλμ., η εύκολη πρόσβαση όλο τον χρόνο, η ασφάλεια μιας προστατευμένης περιοχής, καθώς και η χαμηλή δόμηση που εξασφαλίζει ιδιωτικότητα, είναι μερικά μόνο από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του project των Costa Navarino Residences.

ΚΑΙ ΤΟ NAVARINO ΒLUE ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΎ ΚΟΛΠΟΥ

Πέραν της δραστηριότητας στον Δήμο Πύλου Νέστορος, η ΤΕΜΕΣ πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και στην περιοχή του Ριζομύλου και να αξιοποιήσει την παραθαλάσσια -στα δυτικά του Μεσσηνιακού Κόλπου- έκταση 2.100 στρεμμάτων:

Navarino Blue

Επιπλέον, ήδη έχει σχεδιαστεί η επόμενη φάση των επενδύσεων στην περιοχή του Ριζόμυλου (Navarino Blue), σε παραθαλάσσια έκταση 2.100 στρεμμάτων στο Μεσσηνιακό κόλπο κοντά στην Καλαμάτα και στο αεροδρόμιο της Μεσσηνίας. Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία τριών θεματικών resorts και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πριν από λίγους μήνες ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, ανέφερε ότι οι επενδύσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται θα ξεπεράσουν τα 250.000.000 ευρώ και θα δημιουργήσουν 630 νέες θέσεις εργασίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.