Ενδιαφέρον από 36 χορωδίες για τον διαγωνισμό της Καλαμάτας

0

Στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, τον οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, έχουν δηλώσει συμμετοχή 36 χορωδίες από 14 έθνη, εκ των οποίων 16 ελληνικές και οι 20 άλλων χωρών. Σ’ αυτόν θα λάβουν μέρος και 8 χορωδίες από την Καλαμάτα. Ο Διαγωνισμός και Φεστιβάλ, θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 9 μέχρι 13Οκτωβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, οι χορωδίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή προέρχονται από τις εξής χώρες: Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λιθουανία, Νορβηγία, Κίνα, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σουηδία, Σλοβενία.

«Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, όπως και οι δύο προηγούμενοι, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής μας, καθώς και στην προβολή των επιτευγμάτων άλλων χωρών στον τομέα της χορωδιακής μουσικής, όπως και στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των χορωδιών», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία προστίθεται: «Θα προβάλει δε την Καλαμάτα, την περιοχή της και τα προϊόντα που εδώ παράγονται, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ επίσης θα τονώσει την οικονομική ζωή της περιοχής μας λόγω παραμονής σ’ αυτήν μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.