Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 6 κατηγορούμενοι

0
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους -με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα- αφέθηκαν σήμερα Κυριακή, οι 6 από τους 11 συλληφθέντες την Τρίτη (26/5/20) με κύριο κατηγορητήριο τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για “ξέπλυμα χρήματος”. Οι πολύωρες απολογίες των 6 κατηγορουμένων ξεκίνησαν το χθες (Κυριακή 31/5/20) μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καί ακολούθησε η γνωστοποίηση της απόφασης. Χθες το πρωί, πριν την απολογία των 6 κατηγορουμένων, εξετάστηκαν μάρτυρες που προτάθηκαν από αυτούς.

Πέραν των περιοριστικών όρων και στους 6 κατηγορουμένους (της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους), για τους 2 από αυτούς (επιχειρηματίες) ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις 10.000 € στον 52χρονο και 5.000 € στον 27χρονο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο 224 σελίδων και πλέον διαβιβαστικό της Αστυνομίας, οι 11 (κυρίως) επιχειρηματίες της Καλαμάτας, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΩΝ

Θυμίζουμε ότι οι πρώτοι 5 κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, το Σάββατο στις 9 το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Μεταξύ αυτών ήταν το κύριο πρόσωπο της υπόθεσης, καθώς και οι 2 που συνελήφθησαν στην Αθήνα. Οι απολογίες των 5 κατηγορουμένων άρχισαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στις 3 χθες (Κυριακή 31 Μαΐου) το πρωί.

Προηγουμένως, εξετάστηκαν 4 μάρτυρες που προτάθηκαν από κατηγορουμένους. Τελικά, μετά την ολοκλήρωση των πολύωρων απολογιών των 5 κατηγορουμένων, προφυλακίστηκαν -με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα- 2 από τους 5 κατηγορουμένους, ενώ οι άλλοι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους). [Δείτε εδώ].

Οι 11 συλληφθέντες προσήχθησαν την Τετάρτη (27/5/2020), στις 11 το πρωί, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους. Έτσι η απολογία των 5, άρχισε το Σάββατο το μεσημέρι και διήρκεσε 12 περίπου ώρες, ενώ οι υπόλοιποι 6 απολογήθηκαν χθες Κυριακή, για τα όσα κατηγορούνται.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.