Ελαιόλαδο στο Παρίσι με το πρόγραμμα Aristoil

0

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων Sial, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018. Το πρόγραμμα Aristoil, με μέλη απ’ όλες τις χώρες συμμετοχής (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Κροατία), έλαβε μέρος με δικό του ανεξάρτητο περίπτερο στην έκθεση στην οποία υπήρχαν δείγματα παραγωγών τυποποιημένου ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012.

Την έκθεση εκπροσώπησαν, εκ μέρους της ομάδας έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αθανάσιος Γκίκας, η γεωπόνος της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας (Δ.Α.Ο.Κ) Μεσσηνίας Κυριακή Αρχοντάκη και η γεωπόνος και Υπεύθυνη συντονισμού Φυσικού αντικειμένου του προγράμματος Κωνσταντίνα Μητροπούλου.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπροσωπήθηκε εξίσου και από τους υπόλοιπους εταίρους, με τον Νίκο Κρημνιανιώτη, υπεύθυνο του προγράμματος καθώς και τον Προκόπη Μαγιάτη, αναπληρωτή καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής. Στο περίπτερο του προγράμματος Aristoil παρευρέθηκαν και οι ίδιοι παραγωγοί – μέλη, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα παρουσίασης του προϊόντος τους. Παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα γευσιγνωσίας κάθε ετικέτας ελαιολάδου από το κοινό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθανασίου Γκίκα, τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, προσκλήθηκαν και παρέστησαν τόσο στο  περίπτερο του Aristoil, όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι εμπορικές ακόλουθοι της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία Ευφροσύνη Μητά και Μόνικα Παπαδοπούλου. Αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στο περίπτερο, ενημερώθηκαν διεξοδικά για το πρόγραμμα Aristoil, όσο και για τη γενικότερη πορεία του ελληνικού ελαιολάδου στις ξένες αγορές. Συμφώνησαν μάλιστα στην πρόταση για τη διοργάνωση από πλευράς τους event στην έδρα της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, το οποίο θα γίνει με συμμετοχή του προγράμματος Aristoil. Μετά το πέρας της έκθεσης κάποια από τα ελληνικά δείγματα στάλθηκαν στην ελληνική Πρεσβεία της Γαλλίας και το μεγαλύτερο μέρος αυτών μεταφέρθηκαν στο Γαλλικό Ερυθρό Σταυρό.

«Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύει την ιδιαίτερη βαρύτητα την οποία δίνει στο ελαιόλαδο, ενώ παράλληλα παραμένει δίπλα στον παραγωγό φροντίζοντας μέσα από συμμετοχές σε εκθέσεις στην προώθηση του σε ξένες αγορές» αναφέρεται σε δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής Αθανασίου Γκίκα, Νόμιμο εκπρόσωπο του προγράμματος Aristoil.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.