“Εκσυγχρονισμός αεροδρομίου, βελτίωση του οδικού δικτύου”

0
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«…εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου για την αύξηση των πτήσεων και με επέκταση και βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος ελκυστικός προορισμός», ζητάει με ανακοίνωσή της Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, με την ευκαιρία της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ σημειώνει ότι «τυχόν αναζήτηση ξενοδοχειακών κλινών εκ μέρους της κυβέρνησης για την τακτοποίηση μεταναστών και προσφύγων δεν βρίσκει ανταπόκριση στα ξενοδοχεία της περιοχής μας».

O υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη 9/10/19 την Τρίπολη και στις 10 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Μία ώρα αργότερα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με φορείς του τουρισμού, ενώ στις 12:30 μετά το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει τα παρακάτω:

Η Μεσσηνία, όπως και ολόκληρη η Πελοπόννησος αποτελεί αναδυόμενο τουριστικό προορισμό που, ωστόσο, δεν έχει μέχρι στιγμής καταλάβει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη. Αυτό οφείλεται στην εφαρμογή μη αποτελεσματικών πρακτικών προσέγγισης των αγορών και στην ανύπαρκτη, ουσιαστικά, στρατηγική που οφείλει να λαμβάνει υπόψη τόσο τις δυνατότητες του προορισμού όσο και τις νέες τάσεις της διεθνούς ζήτησης, με ταυτόχρονη ανάδειξη του μεγάλου πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής, τα οποία επανειλημμένα έχουμε, ως Ένωση, θέσει με ανακοινώσεις και υπομνήματα.

Η τυχόν αναζήτηση ξενοδοχειακών κλινών εκ μέρους της κυβέρνησης για την τακτοποίηση μεταναστών και προσφύγων δεν βρίσκει ανταπόκριση στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα κτίρια για την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης.

Η πρόσφατη κατάρρευση του Thomas Cook και το «τσουνάμι» των επιπτώσεων που προκλήθηκαν και αναμένονται στο μέλλον απαιτεί επαναπροσδιορισμό της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας με στροφή στον ποιοτικό και επιλεκτικό Τουρισμό δεδομένου ότι η πλειονότητα των καταλυμάτων είναι μικρού και μεσαίου δυναμικού και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μοντέλο της μαζικής διακίνησης τουριστών με τη μορφή του allinclusive.

Πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό ότι η προσπάθεια στην οποία όλοι μαζί πρέπει να αποδυθούμε, με την έμπρακτη συμπαράσταση Κυβέρνησης και Περιφέρειας, οφείλει να λάβει υπόψη την ανάγκη της αναπλήρωσης των κενών σε επίπεδο αφίξεων και διανυκτερεύσεων με ταυτόχρονη ανάπτυξη μεθόδων αποτελεσματικότερης διείσδυσης στις αγορές και τις ομάδες ενδιαφέροντος, με εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου για την αύξηση των πτήσεων και με επέκταση και βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος ελκυστικός προορισμός.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Καραλής

μοιραστειτε το:

Comments are closed.