“Εκπαιδεύοντας τους γονείς μας”

0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ 17ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα: “Εκπαιδεύοντας τους γονείς μας”, στην ορθή χρήση του Διαδικτύου από τους ίδιους και από τα παιδιά τους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στις 7:30 το απόγευμα στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση, την οποία  διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 17ου Δημοτικού Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ομιλητές θα είναι:

  • Η Αγγελική Ρουμελιώτου – Πούπουζα, επιμελήτρια ανηλίκων,
  • Ο Βασίλης Τσιούτας, ανθ. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,
  • Η Θεοδώρα Νικολοπούλου, αρχ. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και
  • Η Νικολέττα Δημοπούλου, εκπαιδευτικός πληροφορικής,

17ο internet a

Σε σχετικό με την εκδήλωση σημείωμα του σχολείου, αναφέρονται τα εξής:

«Θα αφήνατε ποτέ ένα μικρό παιδί να τριγυρνά μόνο του σε μία λεωφόρο; Θα δίνατε τη συγκατάθεσή σας να μπει σε ένα κλαμπ για ενηλίκους; Θα συμφωνούσατε να τρώει τρεις σοκολάτες κάθε μέρα; Πιθανότατα η απάντηση σε όλες τις παραπάνω «ρητορικές» ερωτήσεις είναι «όχι» και μάλιστα κατηγορηματικά. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι καμία από αυτές τις πρακτικές δε θεωρείται παιδαγωγικά ή ηθικά σωστή. Πρόκειται για κανόνες απαράβατους! Ή μήπως όχι;

Σε ποιο βαθμό τηρούμε τους ίδιους κανόνες όταν πρόκειται για τη χρήση του διαδικτύου; Και πόσο διαφορετικές είναι οι συνέπειες όταν… επιτρέπουμε στο μικρό παιδί μας να «τριγυρνά» μόνο του στα ιντερνετικά μονοπάτια, να παίζει διαδικτυακά παιχνίδια που δεν ανταποκρίνονται στη χρονολογική του ηλικία, να σερφάρει για ώρες ανεξέλεγκτο; Και πόσο ηθικά σωστό είναι εμείς οι ενήλικες να τριγυρνάμε τις ίδιες ώρες σε παράλληλες διαδικτυακές διαδρομές; Τι παράδειγμα δίνουμε;

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στις 7.30 το απόγευμα στο σχολείο μας, στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα: » Εκπαιδεύοντας τους γονείς μας», στην ορθή χρήση του Διαδικτύου από τους ίδιους και από τα παιδιά τους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.