Εκπαίδευση πιλότων της Π.Α. του Κατάρ στην Καλαμάτα

0

Σε συμφωνία για την εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Καλαμάτα, προχώρησαν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας του Κατάρ Dr. Khalid Al – Attiyah και ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος κατά τη χθεσινή (9/9/18) συνάντησή τους στο Πεντάγωνο.

Στην ατζέντα των συνομιλιών υπήρξαν ακόμα αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών, το θέμα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης καθώς και οι πρόσφατες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική

Οι δύο υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας των δύο χωρών, Πάνος Καμμένος και Dr. Khalid Al – Attiyah, έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους στην Αθήνα.

Ο Πάνος Καμμένος είπε μεταξύ άλλων για τη συνάντηση:

«Η Ελλάδα και το Κατάρ διατηρούν παραδοσιακά εξαίρετες σχέσεις. Φέτος, μάλιστα, συμπληρώνονται 45 χρόνια διπλωματικών σχέσεων όχι μόνο στον πολιτικοοικονομικό, αλλά και στον αμυντικό τομέα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχυθεί.

Θέλω σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ίσως η μόνη χώρα η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να επενδύσει ήταν το Κατάρ.

Συζητήσαμε, επίσης, τρόπους μέσω των οποίων θα αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο την αμυντική μας συνεργασία, μέσα σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο περιβάλλον προκλήσεων κάθε μορφής, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραχθούν σαφή και συγκεκριμένα αποτελέσματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και οφέλους για την ειρήνη.

Είμαστε έτοιμοι να επεκταθούμε σε συνεργασία των αμυντικών μας βιομηχανιών, τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπου υπάρχουν πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και βεβαίως έχουμε προχωρήσει σε νέες συνεργασίες που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την ανταλλαγή αξιωματικών στις δύο χώρες.

Υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Ντόχα η πρώτη ημερίδα συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ.

Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε προς το Κατάρ την εκπαίδευση, ιδιαίτερα πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, σε αεροπλάνα και ελικόπτερα. Το Κατάρ θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία θα συνεργαστούμε, στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Καλαμάτα μέσα στους επόμενους μήνες».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας του Κατάρ εξέφρασε τη βούληση της χώρας του να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.