Εκδηλώσεις για τον Οπλαρχηγό Γιαννάκη Μέλλιο

0

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 στην ΤΚ Κούβελα του Δήμου Οιχαλίας για τον εορτασμό μνήμης του Οπλαρχηγού Γιαννάκη Μέλλιου.

Οι εκδηλώσεις, στις οποίες παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης άρχισαν με τέλεση τρισάγιου μπροστά από τον ανδριάντα του Γιαννάκη Μέλλιου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Στρατηγό έ.α. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΤΚ Τάσος Ασημακόπουλος μιλώντας και απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου λείπε: «Εμείς δεν σας καλούμε για να μας κάνετε έργα, αλλά σας καλούμε γιατί σας αγαπάμε. Ο λόγος σας στην περσινή εκδήλωση του Σουλιμά έκανε πολλούς ανθρώπους να κλάψουν».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης τόνισε για μία φορά την προσφορά, την προσωπικότητα, τις αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες των Ντρέδων και του Οπλαρχηγού Γιαννάκη Μέλλιου κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821, τονίζοντας πως το σημαντικότερο είναι «να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή. Είναι μικρός ο τόπος σας, είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά είναι ένας τόπος με πολλές θύμησες από την ιστορία, από τις γενναιότητες και τον ηρωισμό των κατοίκων του. Για αυτό είναι ένας τιμημένος τόπος και η τιμή αποδίδεται όταν οι θύμησες μας είναι ζωντανές και μας δείχνουν το δρόμο της γνώσης, της ενημέρωσης και της μεγάλης τιμής».

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα είπε: «Σήμερα, μετά την μεγάλη καταστροφή θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως αυτός ο τόπος δεν είναι στα χέρια κανενός, αλλά είναι στα χέρια όλων μας. Αυτή την στιγμή απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση προκειμένου να αντιμετωπίσει ο τόπος μας να αντιμετωπίσει τα μεγάλα του προβλήματα. Χωρίς την συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει καμία ελπίδα και καμία προσδοκία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα, οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα, ο Δήμαρχος Οιχαλίας  Αριστείδης Σταθόπουλος κ.ά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.