Εκδήλωση από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

0

“Τουρισμός & Απασχόληση: Ένας καλύτερος κόσμος για όλους” είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, η πρότυπη εθελοντική δράση εκπαίδευσης στο χώρο του τουρισμού & επισιτισμού, με την εκπαιδευτική εποπτεία & υποστήριξη του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (WTD 2019).

Η εκδήλωση, το θέμα της οποίας -που προαναφέρθηκε- εστιάζει στο κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για το έτος 2019, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας & Πολιτισμού HOUSE by PHAOS (Σφακτηρίας 18, Καλαμάτα) και θα αρχίσει στις 11:30 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας αναφέρει τα εξής:

«Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, πάντα πρωτοπόρο σε δράσεις και πρωτοβουλίες, διοργανώνει ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: Τουρισμός & Απασχόληση // Ένας καλύτερος κόσμος για όλους (WTD 2019) στα πλαίσια πάντοτε των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

«Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό, θεωρήσαμε ευτυχή συγκυρία την πρόσφατη δημοσιοποίηση της έρευνας του IΝΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναφορικά με την απασχόληση στον τουρισμό και τις επιδράσεις σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ημερίδα, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε ως εισηγητές δύο εξαιρετικά σημαντικούς ανθρώπους του τουρισμού:

Τον Δρ. Άρη Ίκκο, ISHC – Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΝΣΕΤΕ που θα παρουσιάσει και σχολιάσει τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας για την απασχόληση και

Τον κ. Αργύρη Νταουλιάρη, Ιδρυτή της Innjobs.net, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας στον τουρισμό, ο οποίος θα παρουσιάσει από την πλευρά της τουριστικής βιομηχανίας, όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην προσφορά κι αναζήτηση εργασίας, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία και δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει το σύγχρονο στέλεχος του τουρισμού κι επισιτισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

Οι εμπνευστές & διοργανωτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας νοιώθουν ιδιαίτερη την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη διοίκηση του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, για την συνεργασία, καθώς και τους χορηγούς μας για την ευγενική στήριξη της εκδήλωσης.

Για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος – Ανδρέας Ζαγάκος».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Ο Δρ. Άρης Ίκκος, ISHC Επιστημονικός Διευθυντής, Ινστιτούτο ΣΕΤΕ συντονίζει και παρακολουθεί το Ερευνητικό και Επιστημονικό έργο του ΙΝΣΕΤΕ από το 2014. Το ΙΝΣΕΤΕ είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του ΙΝΣΕΤΕ υποστηρίζει τρεις στόχους: α) την τεκμηρίωση του ελληνικού τουρισμού ώστε να υποστηρίζεται η προετοιμασία σχεδίων δράσης για την ανάπτυξή του με βιώσιμο τρόπο και να βελτιώνεται η δυνατότητα πρόβλεψης των βασικών δεικτών εξέλιξης των μεγεθών του τουριστικού κλάδου, β) την βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και γ) την βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στον τουρισμό και της Κατάρτισής του.
Προηγουμένως υπήρξε σύμβουλος επιχειρήσεων τουρισμού από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έχει εμπλακεί σε μεγάλο αριθμό projects που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα όπως ανάπτυξη προορισμών και σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης καθώς και έρευνες αγοράς και αξιολόγηση επενδύσεων για κάθε μορφής δημόσια ή ιδιωτική υποδομή (πχ ξενοδοχεία, μαρίνες, καζίνο, ιαματικά, αξιοθέατα, συνεδριακά κέντρα) Έχει σπουδάσει οικονομικά και χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, απ’ όπου και απέκτησε το Ph.D. του. Είναι επίσης ο μοναδικός Έλληνας μέλος της International Society of Hospitality Consultants, η εισδοχή στην οποία γίνεται μόνον κατόπιν προσκλήσεως των μελών της, και υπήρξε μέλος του Academy of Experts, ενός επαγγελματικού οργανισμού πιστοποιημένων εμπειρογνωμόνων.

Ο Αργύρης Νταουλιάρης είναι ο ιδρυτής της Innjobs.net, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας στον τουρισμό.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής σε Ομίλους Ξενοδοχείων, Διευθυντής Ξενοδοχείου, Διευθυντής Επισιτισμού σε Ομίλους Ξενοδοχείων (Grecotel, Classical Hotels, Elounda Domes, Sheraton Sofia Balkan, Metropol Palace Belgrade, Amalia Group of Hotels). Έχει σπουδάσει Τουριστικά στην Ελλάδα, αλλά και με υποτροφία στον όμιλο της Accor στο Παρίσι κι είναι πτυχιούχος Marketing (ΑΣΟΕΕ) και στην Τιμολογιακή Πολιτική & Στρατηγική Ξενοδοχείων από το Πανεπιστήμιο Cornell USA. Για σειρά ετών έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σεμινάρια με θέμα την Ξενοδοχειακή Λειτουργία και το HR Dpt. Είναι σύμβουλος για ομίλους ξενοδοχείων σε θέματα στρατηγικής & λειτουργίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ, από τέσσερις εταίρους με έντονη δραστηριοποίηση σε κρίσιμα πεδία της ελληνικής τουριστικής αγοράς: Τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ (κύριος εταίρος), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων – ΠΟΞ, τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων – HATTA και τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος – ΣΕΤΚΕ. Κύριος σκοπός του ΙΝΣΕΤΕ είναι η συμβολή με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις στην προώθηση των δημόσιων και ιδιωτικών πολιτικών ενίσχυσης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού τομέα καθώς και κάθε άλλου τομέα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία κι ιδέα – εθελοντικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτηρα – που προέκυψε όταν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται οι ίδιοι στο χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των ανθρώπων του τουρισμού, αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες! Όχι μόνο για να καλύψουν το κενό που αφήνει το κράτος στην τουριστική εκπαίδευση, αλλά και για να δώσουν τη δυνατότητα σε νέους αλλά και παλαιούς συναδέλφους να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα μας και να προσαρμοστούν ιδανικότερα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Το μεράκι και τη δημιουργική τρέλα αυτών των ανθρώπων και της ομάδος εθελοντών κι επιστημόνων που τους πλαισιώνει – βρήκαν την ευγενική στήριξη σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων, συλλόγων, φορέων κι οργανισμών. Η διαρκής εκπαίδευση κι επιμόρφωση, αποτελεί βασικό παράγοντα εργασιακής εξέλιξης σε οποιοδήποτε επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα δε στον τουριστικό τομέα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από το Δεκέμβριο 2014 έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 τοπικές διοργανώσεις με περισσότερους από 7.500 εκπαιδευόμενους και πληθώρα εκπαιδευτών υψηλότατου επιπέδου κι εκατοντάδες εκπαιδευτικές ώρες με πλούσια θεματολογία. Ορόσημο για τη δράση μας αποτέλεσε η στρατηγική συνεργασία και σύμπραξη με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και τον εκπαιδευτικό του πυλώνα το SETE Training κι η δημιουργία μιας νέας πρότυπης δράσης του Σχολείου Τουρισμού OnTour που έχει υλοποιήσει ήδη ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό περιφερειακών εκδηλώσεων!

Ανέκαθεν στο χώρο του τουρισμού και ειδικότερα των ξενοδοχείων, ο ανθρώπινος παράγοντας βρισκόταν στο επίκεντρο. Σε μία υπηρεσία όπως η ξενοδοχειακή χρειαζόμαστε όχι μόνο στελέχη με υψηλή τεχνική κατάρτιση ή εργαζόμενους με εμπειρία και εξειδίκευση, αλλά κάτι ακόμα σημαντικότερο: Τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση. Έτσι λοιπόν,  δημιουργήθηκε η Innjobs, μία «πλατφόρμα» ανθρώπινου δυναμικού για τα ξενοδοχεία, μοναδική στο είδος της! Η Innjobs.net, είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα ανθρώπινου δυναμικού για εργοδότες και εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Η κατεύθυνση που ακολουθήσαμε δημιουργώντας την πλατφόρμα της InnJobs, μπορεί να χαρακτηριστεί από την αφοσίωσή μας σε μία απλή αρχή: αμεσότητα. Στην εποχή μας, η δυνατότητα για τον κάθε εργοδότη να αναζητήσει προσωπικό από όλη την Ελλάδα μέσα σε δευτερόλεπτα, έχοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα του ατόμου και τη δύναμη να πραγματοποιήσει video-interview χωρίς να μετακινηθεί, έρχεται για να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα. Γιατί προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους όσους ενδιαφέρονται για εργασία ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει χρόνο από τον εργοδότη και του χαρίζει την πρωτοφανή δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από δεκάδες ανά κλάδο, έως χιλιάδες συνολικά εργαζομένους, εκείνους τους επαγγελματίες που πραγματικά θα απογειώσουν την επιχείρησή του.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.