Εικόνες από την Καλαμάτα που δεν μας τιμούν ως πόλη

0

Αυτή είναι η εικόνα μέρα μεσημέρι στην κυριολεξία, στην οδό Ιατροπούλου. Αυτήν την εικόνα αντίκριζαν οσοι διέρχονταν από την συγκεκριμένη οδό, σήμερα (4/1/18), στις 2 μετά το μεσημέρι. Τα αυτοκίνητα, τρία τον αριθμό, τα δύο με ντόπιες πινακίδες κυκλοφορίας και το πρώτο με αθηναϊκές, ήταν παρκαρισμένο, ένα πίσω του άλλου, στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ιατροπούλου, μετά την Χρυσάνθου Παγώνη, προς δυσμάς.

iatropoulou 2

Μάλιστα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το πρώτο αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο δίπλα στο ταχυδρομικό κουτί, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να διέλθει πεζός! “Πέρα βρέχει”, που λέμε…

Μία ακόμη εικόνα που ακολουθεί, αποτυπώνει την κατάσταση στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Χρ. Παγώνη, μια Κυριακή βράδυ (3/11/18), στις 10:16, σε όλο σχεδόν το μήκος του, από την οδό Ιατροπούλου, μέχρι την Κεφάλα! Επισημαίνω ότι το πάρκινγκ είναι 100 μέτρα πιο πέρα και δωρεάν λόγω ημέρας ()Κυριακή)

xr_pagwnh

Μια άλλη καθημερινή εικόνα στην οδό Μαρίας Μπασακάρη, το στενάκι δυτικά της οδού Ψαρών, στο ύψος του Διοικητηρίου, στην Καλαμάτα. Η φωτογραφία από τις 3/5/18, στις 11:15, αλλά, όπως προαναφέραμε, όποτε και να περάσετε το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός και η μάρκα των αυτοκινήτων που είναι παρκαρισμένα στο συγκεκριμένο σημείο.

mpasakarh

Πέρα από τις καταλήψεις πεζοδρομίων και την εμπόδιση πεζών να περπατούν στα πεζοδρόμια και κάτι ακόμα που κάθε άλλο παρά μας τιμά ως πόλη: Η φωτογραφία είναι από τη διασταύρωση των οδών Κουμουνδούρου και Κλαδά (στην βορειοδυτική γωνία του Μεγάρου Χορού). Περνώντας από εκεί σήμερα το μεσημέρι, αντίκρισα την εικόνα που ακολουθεί: Ένα στρώμα που πεταμένο στο πεζοδρόμιο, δίπλα στα σκουπίδια, με φόντο το Μέγαρο Χορού!

skoupidia megaro xorou

Αυτές οι εικόνες από το κέντρο της πόλης που τυχαία “έπεσα πάνω τους”, χωρίς να τρέξω για ρεπορτάζ, ή δίχως αντιπολιτευτική διάθεση, καθώς δεν υπάρχει λόγος, μιας και ο δήμαρχος, τον οποίον αφορούν αυτές κυρίως, μας αφήνει γι άλλες πολιτείες, αποδεικνύουν ότι η Καλαμάτα κάθε άλλο, παρά “ανθρώπινη πόλη, φιλική στους κατοίκους της και ελκυστική στους επισκέπτες της” είναι. Αυτό δηλαδή, το οποίο οφείλει να επιδιώκει μια (οποιαδήποτε) δημοτική αρχή.

Πάντως, Δημοτική Αστυνομία διαθέτουμε, πέραν της γαϊδουριάς των συμπολιτών μας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.