Η Βουλκανιώτισσα από σήμερα στη Μεσσήνη

0

Την Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας (με τον Χριστό) υποδέχτηκαν οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με συμμετοχή του Ιερού κλήρου και του λαού, σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2018.

voulkaniotisa_1

Η εικόνα, μετά από ολονύκτια πορεία που εκίνησε από τη Μονή Βουλκάνου, έφτασε  στις 10:30 το πρωί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη Μεσσήνη, όπου έγινε η υποδοχή της.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία του Βουλκάνου για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει. Στο Εικόνισμά της εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο Ιερό Πρόσωπό της». Συνάμα ευχαρίστησε αδελφικά τον Μεσσήνιο Μητροπολίτη Σταγών για την παρουσία του, ο οποίος και προέρχεται από την αδελφότητα της Μονής, υπηρετώντας την Μεγαλόχαρη επί σειρά ετών”.

VOULKANIWTISSA_18 A

Ακολούθησε στις 10:45 το πρωί η λιτάνευση της Εικόνας σε οδούς της Μεσσήνης. Το πολύτιμο κειμήλιο της Μονής Βουλκάνου μεταφέρθηκε με πομπή, της οποίας προέστησαν οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ ακολουθούσαν χιλιάδες πιστών. Στις 11:30 το πρωί, αφού προηγήθηκαν στάση και δέηση στην πλατεία της Μεσσήνης, η Εικόνας έφτασε στο μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου και εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Πανηγυρίστρα) για οκταήμερο προσκύνημα.

voulkaniotisa_17

Με την άφιξή της, δόθηκε το έναυσμα για την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Μεσσήνης.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχες Αντ. Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Τσώνης, Καλαμάτας Π. Νίκας, Πύλου Νέστορος Δ. Καφαντάρης και Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος,ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, οι τ. βουλευτές (της Ν.Δ.) Γ. Λαμπρόπουλος και Δ. Σαμπαζιώτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων, πολιτευτές, κ.ά

voulkaniotisa_13

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.