Εθνικισμός και πολιτική εκμετάλλευση των «Αγαπηνείων 2018»

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΓΑΛΓΑΛΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μια καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Τέλλου Άγρα, προσπαθεί ο δήμαρχος Τριφυλίας να την μετατρέψει σε εθνικιστική φιέστα, κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για «…εθνική μειοδοσία στις 17 Ιουνίου 2018», πλήρως ευθυγραμμισμένος στη γραμμή εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων. Ξεχνάει ότι οφείλει να συμπεριφέρεται ως δήμαρχος όλων των Τριφυλίων και ότι οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν ως στόχο να ενώσουν το λαό και όχι να τον διχάσουν, ποτίζοντάς τον με το δηλητήριο του εθνικισμού.

Η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων, της Ελλάδας και της πΓΔΜ, λύνει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, αντιμετωπίζει τις αλυτρωτικές διαθέσεις των εθνικιστικών κομμάτων, αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και πολιτιστική μας κληρονομιά, κλείνει μια εστία αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή και δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης στη βάση των όρων καλής γειτονίας.

Αρκετοί από αυτούς που σήμερα πρωταγωνιστούν ενάντια στη συμφωνία, για χρόνια ‘’πότιζαν’’ τους δύο λαούς με το δηλητήριο του εθνικισμού, εκμεταλλευόμενοι οι ίδιοι τη μη επίλυση του προβλήματος, χτίζοντας προσωπικές πολιτικές καριέρες. Άλλοι, σήμερα, θυσιάζουν το συμφέρον της χώρας στον βωμό της μικροπολιτικής και του μικροκομματισμού, μη διστάζοντας να μετακινηθούν από θέσεις που υποστήριζαν, αλλά και υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης.

Σε αυτή τη συγκυρία η μόνη επιλογή που έχουν οι λαοί είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας και δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στην εθνικιστική ακροδεξιά να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία όλων μας στα θέματα αυτά. Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε, ότι πρέπει να αγωνιστούμε για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  Γαργαλιάνων χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, θεωρώντας ότι αυτή είναι επ’ ωφελεία των δύο λαών και συμβάλλει στην ειρήνη και στη σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Είμαστε σίγουροι πως ενέργειες σαν αυτές του δημάρχου Τριφυλίας δεν θα βρουν καμμιά ανταπόκριση στους δημοκρατικούς συμπολίτες μας.

Οργάνωση Μελών Γαλγαλιάνων Του ΣΥΡΙΖΑ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.