Εθελοντικός καθαρισμός στο Ξωχώρι

0

Εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 18 Αυγούστου, στο Εξωχώριο Δυτικής Μάνης από κατοίκους του χωριού και εθελοντές του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”.

Μετά τον καθαρισμό δόθηκε διάλεξη από τον αξιωματικό του πυροσβεστικού σώματος, υποπυραγό κ Γεώργιο Φέστα, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε πριν και κατά την διάρκεια εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκστρατεία αυτή, την κ Ρεβέκκα Μπεσμπέα, εκπαιδευτικό και κάτοικο του Εξωχωρίου, που πήρε την πρωτοβουλία για την όλη εκδήλωση και ειδικά τους εκπροσώπους της πυροσβεστικής, οι οποίοι μας έδειξαν πώς λειτουργούν οι πυροσβεστήρες, συμβούλευσαν για απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών γύρω από το σπίτι μας και απάντησαν με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

EKSWXWRION (5)

Τέλος ξεναγηθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο Εξωχωρίου, μια αξιόλογη προσπάθεια των κατοίκων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παραδοσιακά εργαλεία και οικιακά σκεύη, αργαλειό, φορεσιές κτλ.EKSWXWRI (7)

 

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω, κάτι το οποίο τονίζουν όλοι οι ειδικοί φυσικών καταστροφών, ότι οι πολίτες οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι κατάλληλα και ενημερώνονται τακτικά τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας, πυρκαγιάς κτλ είναι ικανοί να δράσουν σωστά και να σώσουν ζωές σε περίπτωση ανάγκης.

Πρέπει να σταματήσουμε να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους, η πυροσβεστική και η αστυνομία διευκολύνονται πολύ στο έργο τους αν συνεργάζονται με ενημερωμένους ενεργούς πολίτες και κατ΄ αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι απώλειες και οι ζημιές που θα συμβούν.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου

παθολόγος phD

πρόεδρος του συλλόφου “Καθαρή Μάνη”

Στούπα Μεσσηνίας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.