Εθελοντικός καθαρισμός από την “Καθαρή Μάνη”

0

Εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στην Καρδαμύλη την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στα πλαίσια της πανελλήνιας εκστρατείας “Let s do it in Greece”, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Στούπας “Καθαρή Μάνη”.

Κατά την εθελοντική αυτή προσπάθεια καθαρίστηκαν οι δρόμους και οι παραλίες Ριτσά και Καλαμίτσι καθώς και τμήμα του κεντρικού δρόμου Στούπας – Καρδαμύλης.

kathari mani 29_4

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”, «δυστυχώς διαπιστώσαμε άλλη μια φορά ότι το 80% των απορριμμάτων στην άκρη του δρόμου και στις παραλίες είναι ανακυκλώσιμα (πλαστικά μπουκάλια νερού, ποτήρια καφέ, κουτάκια αλουμινίου, πλαστικές σακούλες κ.α.) ,γεγονός που μας δείχνει τι δουλειά πρέπει να γίνει από όλους μας και κυρίως τους Δήμους για την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων, αλλά και την αναγκαιότητα τοποθέτησης περισσοτέρων μπλε κάδων στις κοινότητες που ζούμε».

Στην ίδια ανακοίνωση -η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρο του Συλλόγου, Σοφία Χριστοφιλοπούλου, Ιατρό Παθολόγο- διατυπώνονται ευχαριστίες προς «τους εθελοντές που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τον εθελοντισμό και δίνουν το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους δημότες», ενώ καλείται «η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Μάνης να είναι όχι μόνο αρωγός αλλά και πρωτοπόρος σε τέτοιες δραστηριότητες οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό μας». Κλείνοντας την ανακοίνωση ο Πολιτιστικός Συλλόγος Στούπας “Καθαρή Μάνη”, σημειώνει ότι «εμείς θα είμαστε σύμμαχοί τους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.