Εθελοντικοί καθαρισμοί Αγίου Νικολάου και Αγίου Νίκωνα

0

Ο Σύλλογος «Καθαρή Μάνη» πραγματοποίησε τον Ιούνιο δύο εθελοντικούς καθαρισμούς, σε συνεργασία με κατοίκους των χωριών Άγιος Νικόλαος και Άγιος Νίκων. Καθαρίσαμε την παραλία Πανταζή και τους δρόμους πέριξ αυτής καθώς και τον κεντρικό δρόμο του Άγιου Νίκωνα.

Οι κάτοικοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και στο τέλος είδαν έκπληκτοι να γεμίζουν τα αγροτικά αυτοκίνητα με πλήθος σκουπιδιών τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ανακυκλώσιμα μπουκάλια, ποτήρια κτλ, η ποσότητα των οποίων δεν είναι εμφανής όταν περνάμε δίπλα τους με το αυτοκίνητό μας.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτές τις δράσεις είναι ότι το περιβάλλον που ζούμε είναι το μεγάλο σπίτι μας. Οφείλουμε να το προστατεύουμε, να το σεβόμαστε και να μην πετάμε τα σκουπίδια μας στους δρόμους, στις παραλίες κ.α.

Ο ευσυνείδητος πολίτης δεν περιμένει από το κράτος και τον δήμο αλλά αγαπά και κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την φύση μέρος της οποίας είμαστε κι εμείς. Παίρνει μαζί του σακούλες και γάντια και μαζεύει τα δικά του αλλά και άλλα σκουπίδια που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Γίνεται έτσι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους των χωριών που συμμετείχαν στις δράσεις καθώς και τον τοπικό πρόεδρο του Άγιου Νίκωνα κ Βασίλειο Γερακάρη, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Άγιος Νίκων κ. Πέτρο Ανδροβιτσανέα και το κέρασμα στον φούρνο “Μανιάτικα Αρτοποιήματα” από τον ιδιοκτήτη κ. Σαξιώνη και τον επικεφαλής των Ενεργων Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Βαγγέλη Ανδροβιτσανέα.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου
Πρόεδρος του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”
Iατρός Παθολόγος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.