Εγκώμια Τατούλη για την Καλαμάτα, αλλά και μερίδιο… δόξας

0

Από την Καλαμάτα, την οποία επέλεξε λόγω Νίκα για τη φιλοξενία της εκδήλωση “Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πελοπόννησος” και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, χαρακτήρισε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως “τη σημαντικότερη δύναμη της Πελοποννήσου”, σημειώνοντας πως “αποτελεί την πρωτεύουσα πόλη μας”.

 

tatoulhs megaroΟ Περιφερειάρχης, κατά το χαιρετισμό του στο Μέγαρο Χορού, χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, σημείωσε πως η επιλογή της Καλαμάτας, “μόνο τυχαία δεν είναι” και πρόσθεσε: «Η πρόνοια και ο σχεδιασμός μας έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σπουδαίου χρηματοδοτικού εργαλείου που θα αλλάξει το Δήμο της Καλαμάτας, τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, με 10 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν. Παράλληλα με το εργαλείο αυτό εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση της Καλαμάτας και στις επόμενες προγραμματικές περιόδους και την προοπτική της να καλύπτει σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και επισκεπτών της».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμα την ευεργετική σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη και υπογράμμισε την αξία των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας της χώρας κατά την περίοδο της κρίσης.

«Το Μέγαρο Χορού αποτελεί ένα εξαιρετικό επίτευγμα της θεσμικής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Δημοτική αρχή. Αυτή η αγαστή συνεργασία με όλες τις Δημοτικές αρχές έχει αλλάξει την Πελοπόννησο» σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε «ύμνο στην αυτοδιοίκηση και τον πολίτη» το θεσμικό χαρακτήρα της συνεργασίας αυτής, «που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και τον καθρέφτη των πολιτών».

tatoulhs kafantarhs

Ο κ. Τατούλης στη συνέχεια είπε ότι κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού διαχειρίστηκε το έργο αυτό μαζί με τον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Γεώργιο Κουτσούλη, υλοποιώντας το όραμα του τέως Δημάρχου Παναγή Κουμάντου, και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξασφάλισε την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει εξασφαλίσει για την Πελοπόννησο ο κ. Τατούλης, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί με επιτυχία το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στη χώρα και παράλληλα, οι εκχωρήσεις πόρων από τα Υπουργεία στο Πελοπόννησος 2014 – 2020 που έχει πετύχει, ισοδυναμούν με ένα ισόποσο πρόγραμμα με αυτό που ήδη υλοποιεί.

«Το κέρδος για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου και τον Πελοποννήσιο πολίτη σε αυτούς τους καιρούς είναι σπουδαίο. Κόντρα στη μιζέρια και την εσωστρέφεια προσφέρουμε προσδοκία, προοπτική και δημιουργικότητα» τόνισε ακόμα ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμα ότι ο σχεδιασμός της προγραμματικής περιόδου μετά το 2020 θα πρέπει να υπακούει στις ανάγκες και εξειδικεύσεις των Περιφερειών. «Εμείς έχουμε ήδη αποδείξει στους πολίτες την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων και ήδη έχουμε έτοιμο το σχέδιό μας. Καθημερινός μας κριτής σε αυτή την πολιτική πρακτική μας είναι ο πολίτης και μόνο αυτός. Σε αυτόν ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη μας».

ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΙΣΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

TATOULHS EE 2

Εξάλλου και κατά τη συνεδρίαση της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης είπε ότι «η Καλαμάτα έχει ιδιαίτερα ευεργετηθεί από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατί αποτελεί τη δυναμική πόλη, την αναπτυξιακή ναυαρχίδα της Περιφέρειάς μας».

Αφού χαρακτήρισε «έργο σημαία για την Καλαμάτα και σημαντική κατάκτηση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου» το Μέγαρο Χορού, ο κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή για την υλοποίηση έργων στην Καλαμάτα.

«Οι παρεμβάσεις μας είναι καθολικές και αφορούν πληθώρα έργων στους τομείς των δομών υγείας, της σχολικής στέγης, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, των κοινωνικών υπηρεσιών, της ύδρευσης και της διαχείρισης υγρών αποβλήτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατούλης για να καταλήξει. «Τα προβλήματα των πολιτών είναι δικά μας. Τα έργα είναι δικά τους. Το κάθε έργο έχει το ονοματεπώνυμο αυτών που εξυπηρετεί. Όλα μαζί, μικρά και μεγάλα είναι οι ψηφίδες ενός ολιστικού αναπτυξιακού σχεδιασμού που σηματοδοτεί την αναγέννηση της Πελοποννήσου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.