Εγκρίσεις για Ταΰγετο και Κολυμβητήριο

0

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (Τρίτη 24 Απριλίου 2018), αποδέχτηκε τη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση κυρίου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας».

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:

  • Γιαννιτσάνικα – Ελαιοχώρι – Περιβολάκια – Εθνική Οδός
  • Εθνική Οδός – Καρβέλι – Λαδά – Εθνική Οδός
  • Εθνική Οδός – Νέδουσα – Μαχαλάς – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.

Για την υλοποίηση των προαναφερομένων παρεμβάσεων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Ελαιοχωρίου και των χωριών της περιοχής Αλαγονίας.

Ακόμα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προκαταρκτική μελέτητου έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)» και υποβολής πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησής του.

Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με προϋπολογισμό 905.000 €, η οποία θα γίνει:

  • Με χρήση της γεωθερμικής ενέργειας του υπεδάφους για τη θέρμανση της μεγάλης και της μικρής πισίνας, καθώς και των κλειστών χώρων-αποδυτηρίων κ.λπ.
  • Με τη χρήση ηλιοθερμίας και προκειμένου να εξοικονομείται πετρέλαιο, για την παραγωγή ζεστού νερού, καθώς και για την υποβοήθηση της θέρμανσης της μικρής πισίνας (ηλιακοί συλλέκτες 175 τ.μ., επιλεκτικού καθρέπτη, στο δώμα των αποδυτηρίων)
  • Με την αντικατάσταση των 27 ενεργοβόρων προβολέων 400Watt από 8 προβολείς LED 900Watt, για τον ηλεκτροφωτισμό της μεγάλης πισίνας
  • Με την κατασκευή υποσταθμού για τη λειτουργία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.