Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας

0

Τον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021 συζήτησε  το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο οποίος εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία και συγκεκριμένα με 15 ψήφους υπέρ και 5 κατά.

Ο Προϋπολογισμός του έτους 2021 ανέρχεται σε 17.360.000 €. Περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα που έχει έργα υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, ηλεκτροδότησης, προστασίας περιβάλλοντος και ενεργειακής αναβάθμισης, αντιπλημμυρικά, δημόσιας υγείας, άθλησης και ανέρχεται  κοντά στα 8.000.000 €.

Ο Προϋπολογισμός εκτός από τις λειτουργικές δαπάνες περιλαμβάνει επιπλέον και επενδύσεις (προμήθειες και μελέτες) ύψους 1,5 εκατ. € που δεν εγγράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα όπως για παράδειγμα η προμήθεια μηχανημάτων και συγκεκριμένα δύο απορριμματοφόρων, ενός σαρώθρου, ενός πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων και μεταλλικών κάδων ποσού 850 χιλιάδες ευρώ.

Ο Προϋπολογισμός του 2021 όπως ανέφερε η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου είναι πραγματικός, αναπτυξιακός και με όραμα, βασισμένος στις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας αναφέρονται τα εξής:

«Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά ο Δήμος Οιχαλίας εγκρίνει προϋπολογισμό του έτους πριν καν τελειώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος. Αυτό το γεγονός από μόνο του, δηλαδή ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Οιχαλίας εγκρίνεται μέσα στις προθεσμίες ο προϋπολογισμός, σημαίνει ότι έχουν συμμαζευτεί τα οικονομικά του Δήμου και υπάρχει προγραμματισμός και όχι κινήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, μέσα σε αυτό το ομολογουμένως δύσκολο και αντίξοο περιβάλλον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μια υγειονομική κρίση που είχε και συνεχίζει να έχει  καταστροφικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, οργάνωσε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τόσο τα οικονομικά του Δήμου, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα, στον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.