Εγκαινιάστηκε ο νέος πολυχώρος στον Άρι

0

Τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου στον Άρι, που ο Δήμος Καλαμάτας μετασκεύασε και απέδωσε στην τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019, όσον αφορά σε συγκρότημα κτηρίων που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει το επίκεντρο των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Πρόκειται για πρώην συνεταιριστικά κτήρια, που ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός παραχώρησε κατά χρήση στις 12/12/2012 στο Δήμο Καλαμάτας. Είναι δύο συνεχόμενα κτήρια, σχήματος Γ, το πρώτο των οποίων ανακατασκευάσθηκε με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 και, συγκεκριμένα, από τον άξονα LEADER. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, ενώ η ανάδοχος Βασιλική Ι. Καραγιάννη προσέφερε έκπτωση 47,36 %.

Το δεύτερο κτήριο υπέστη τις κατάλληλες παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ. Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 48.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η έκπτωση εργολαβίας από πλευράς της αναδόχου εταιρείας Ικτίνος ΑΕ ανήλθε σε 49,96%.

Ο νέος πολυχώρος του Δήμου Καλαμάτας στον Άρι εξοπλίσθηκε με καθίσματα, τραπέζια και άλλα αναγκαία υλικά.

Μετά τον αγιασμό, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Άριος, Γιάννης Νάσιος, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο γι’ αυτό το έργο, τονίζοντας πως θα αποβεί ευεργετικό για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ζήτησε, επίσης, την παροχή των υλικών για μόνιμη εξέδρα στη μεγάλη αίθουσα, αίτημα που ο Δήμαρχος αποδέχθηκε.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση αυτού του πολυχώρου σε χρήση, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας για το κοινό καλό, εν όψει μάλιστα των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση. Ευχαρίστησε τον τότε Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιώργο Καμαρινό για την παραχώρηση των κτηρίων στο Δήμο, με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Δ.Σ.

Επεσήμανε, τέλος, ότι αναμένεται η ανακήρυξη αναδόχου του έργου «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος», που έχει δημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 950.000 €. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει καίρια τις υποδομές των έναντι του νέου πολυχώρου σχολικών μονάδων.

Χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, ο Γιώργος Καμαρινός, τέως Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.