Πύλος: Χωρίς Σαμαρά τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού Σταθμού

0

Το κτίριο του δημοτικού βρεφονηπιακό σταθμό Πύλου παραδόθηκε σήμερα Δευτέρα (12/8/19) το απόγευμα, απόντος του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος -όπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο- θα το εγκαινίαζε. Τελικά, εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη και παραδόθηκε στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή, όπως ανακοινώθηκε, ενώ σε χαιρετισμό που απέστειλε μέσω του Δημάρχου, υπογράμμισε τη σημαντικότητα του Βρεφονηπιακού, χαρακτηρίζοντάς το ως εμβληματικό  έργο για την περιοχή.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέφερε ότι με την μέριμνα του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος παραδίδεται ένα κτίριο που θα εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες των παιδιών όσο και αυτές των γονιών.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, σημείωσε: Αυτό που υποσχέθηκα το έκανα πράξη. Παραδίδεται ένα κόσμημα για τον τόπο μας, τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πύλου του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Δουλεύουμε σκληρά και είμαι ικανοποιημένος που καταφέρνουμε να δώσουμε υποδομές ζηλευτές για κάθε Δήμο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη είπε ότι ως εργαζόμενη μητέρα και αντιπεριφερειάρχης μπορώ να κατανοήσω το συγκεκριμένο έργο σε όλες του τις διαστάσεις. Αυτή η δημοτική αρχή υλοποίησε σημαντικές υποδομές που θα μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά με ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Μετά το πέρας του Αγιασμού η Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πρόνοιας  του Δήμου Πύλου Νέστορος, Αντωνία Σκόκου εκφώνησε ομιλία με θέμα την Περιβαλλοντική Ψυχολογία και εν συνεχεία ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Γιώργος Μπαχούμας και η Προϊσταμένη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Βασιλική Νικολούδη ξενάγησαν τους προσκεκλημένους στον χώρο και μίλησαν για την λειτουργία του.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Δημάρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύλου Νέστορος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.