Εγκαινιάστηκε η Ι. Μ. Βουλκάνου με Α. Σαμαρά

0

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων, της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Βουλκάνου, στην Δ.Ε. Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης.

voulkano_egainia 4

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

voulkano_egainia 2

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής επιγραφής της Ι. Μονής και η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα.

voulkano_egainia 6Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στις αρχές και στους πιστούς αναφέρθηκε στο έργο της αποκαταστάσεως του Μοναστηρίου, ευχαρίστησε τον τ. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την τ. Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την σημαντική συμβολή τους στο έργο, αλλά και όσους εμφανώς ή αφανώς εργάσθηκαν γι᾿ αυτό.

voulkano_egainia 3a

Τέλος ευχήθηκε η έφορος και προστάτιδα της Μονής Παναγία Βουλκανιώτισσα, να σκέπει και να βοηθά την Πατρίδα μας και τον φιλόθρησκο Λαό της στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

voulkano_egainia 5

Παρέστησαν ο τ. Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, η τ. Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, εκπρόσωποι άλλων Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

voulkano_Samaras

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κων/νος Ψυχάρης με αφορμή τα εγκαίνια προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εγκαινιάσθηκε σήμερα ένα ιστορικό Μοναστήρι με μακραίωνη ιστορία και προσφορά στο Έθνος και την Εκκλησία. Εδώ εγκαταβίωσαν και ασκήθηκαν εκατοντάδες ψυχές, με γνώμονα την πίστη και την αγάπη τους στο Χριστό και την Μητέρα Του Παναγία. Παραδίδεται στις νέες γενιές για να θυμίζει Ορθοδοξία, Ελλάδα, Πολιτισμό και Ιστορία».

Αξιοσημείωτες πάντως ήταν οι απουσίες και των 3 βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και του επί σειρά ετών βουλευτή (και τ. υπουργού) της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την περιοχή (Ελληνοεκκλησιά).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.