Εγγραφές για την κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας

0

Μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018 υποβάλλονται αιτήσεις για παραθερισμό στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, ενώ η ίδια προθεσμία ισχύει και για την κατάθεση αιτήσεων εκ μέρους υποψηφίων στελεχών. Αυτά γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Κατασκήνωσης, Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.

Η Κατασκήνωση (Παιδική Εξοχή) Αγίας Μαρίνας, στη θέση Σουμπρόλακκα Ταϋγέτου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα λειτουργήσει φέτος με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι 4 και καθεμιά θα έχει διάρκεια 10 ημερών:

 • 1η Περίοδος: από 2 Ιουλίου έως 11 Ιουλίου
 • 2η Περίοδος: από 13 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου
 • 3η Περίοδος: από 24 Ιουλίου έως 02 Αυγούστου
 • 4η Περίοδος: από 4 Αυγούστου έως 13 Αυγούστου.

Στις δύο πρώτες θα φιλοξενηθούν παιδιά, στην τρίτη ΑμεΑ και στην τέταρτη ηλικιωμένοι

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ :

Για παιδιά:

 • Αίτηση
 • Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.), καθώς και κάθε πιστοποιητικό που αποδεικνύει τα παραπάνω (φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση ή κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. κ.λπ.)
 • Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφεται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λπ.).
 • Απόδειξη καταβολής ποσού συμμετοχής 30 ευρώ.

Στην Παιδική Εξοχή γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και είναι ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών.

Για ηλικιωμένους:

 • Αίτηση συμμετοχής
 • Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του
 • Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
 • Απόδειξη καταβολής ποσού συμμετοχής 30 ευρώ.

Οι κατασκηνωτές ( παιδιά & ηλικιωμένοι) θα καταβάλουν ποσό συμμετοχής 30 ευρώ, στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας ή στον αριθ. 220/54035021 (GR 3101102200000022054035021) τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας, που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, αναφέροντας οπωσδήποτε το όνομα του κατασκηνωτή. Εξαιρούνται τα παιδιά των τριτέκνων, των πολυτέκνων οικογενειών, των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, καθώς και των οικογενειών που είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ, επισυνάπτοντας τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται σε περίπτωση μη επιλογής του κατασκηνωτή, στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα (ύστερα από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Οι εγγραφές των παιδιών & των ηλικιωμένων θα γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 09:00 έως 14:00, στο Δημαρχείο Καλαμάτας – Διεύθυνση Πρόνοιας – κτήριο Β, Αθηνών 99, ισόγειο, γραφείο 27) & στο Α΄ & Β΄ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής η 15η Ιουνίου 2018.

Για ΑμεΑ:

Οι εγγραφές ατόμων με αναπηρία θα γίνονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.), που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, τηλ. 210 5236501.

Οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου και μπορούν να στέλνονται και ταχυδρομικώς στην διεύθυνση:

 • Δήμος Καλαμάτας
 • Διεύθυνση Πρόνοιας
 • Αθηνών 99
 • 24134 Καλαμάτα.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.