Δύο συλλήψεις για ληστείες σε ηλικιωμένους στην Καλαμάτα

0

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων (ημεδαπών), που είχαν γίνει στις 27.Απριλίου και στις 6 Μαΐου 2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (9.8.2019) το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση ομάδας, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 24 ετών.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, τις βραδινές ώρες της 26ης Απριλίου και της 6ης Μαΐου 2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή σωματικής βίας στην πρώτη περίπτωση και τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού στη δεύτερη περίπτωση, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα, αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν χθες (9.8.2019) το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, τον 20χρονο και 22χρονο και τους συνέλαβαν, ενώ διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους, αφαιρώντας ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΔΗΕ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.