Δύο μηχανισμοί πρόσβασης ΑμεΑ στην θάλασσα

0

Τοποθετήθηκαν μηχανισμοί που δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα σε δύο παραθαλάσσιες περιοχές της Καλαμάτας, νοτίως του Ιερού Ναού της Ανάστασης και πλησίον του ξενοδοχείου “Filoxenia”.

Οι μηχανισμοί βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ την προσεχή Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 θα συμπληρωθούν με τα αναγκαία επιπλέον τμήματα οι ράμπες πρόσβασης και θα γίνει σύνδεση των ενσωματωμένων στους μηχανισμούς ντους από τη ΔΕΥΑΚ.

Σημειώνεται ότι από 1ης Ιουνίου τους μηχανισμούς Seatrac θα πλαισιώσουν ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα διαθέτουν τηλεχειριστήριο για την εξυπηρέτηση των λουομένων που δεν έχουν εφοδιασθεί με το εξάρτημα αυτό.

Επισημαίνεται ότι κατά το 2017 κατεγράφη αύξηση 50% στη χρήση των Seatrac, σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας η «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε.». Συνολικά, οι δύο μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν 1.706 φορές (αύξηση 50% αθροιστικά), το πρώτο Seatrac στην Ανάσταση 1.169 φορές και το δεύτερο στο “Filoxenia” 537. Οι χρήσεις ανά ημέρα ήταν συνολικά 14 το 2017.

RAMPA AMEA

Όπως εκτιμάται από το Δήμο Καλαμάτας, «αποτέλεσμα της τοποθέτησης των Seatrac είναι να επισκέπτονται την Καλαμάτα τουρίστες με κινητικά προβλήματα από διάφορες περιοχές, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς αυτούς».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ το 2017, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο “Filoxenia” του ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

Τέλος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της αγοράς και εγκατάστασης νέων μηχανισμών Seatrac στα εξής σημεία:

  • Παραλία Μικρής Μαντίνειας
  • Παραλία πάρκου Αλμυρού και
  • Παραλία οικισμού Κορδία.

Στο πλαίσιο του ίδιου αιτήματος χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 184.750,50 €, περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Seatrac στο “Filoxenia” (σκίαστρα, τουαλέτες).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.